Reagovanje: Naša stranka Tešanj nije dio vladajuće većine u OV Tešanj

Povodom objave teksta tendencioznog naslova „Naša stranka postala dio vladajuće koalicije u OV Tešanj“ objavljenog 18. 3. 2022. godine na Radiju ZOS kao i na njihovoj stranici, želimo javnost upoznati o sljedećem:

Povjereništvo Naše stranke Tešanj demantira navode objavljene u navedenom tekstu u dijelu u kojem se proizvoljno i zlonamjerno aludira da je Naša stranka u koaliciji s vladajućom većinom u OV Tešanj, predvođenom SDA Tešanj.

Pomenuti vijećnik, u tekstu ZOS Radija, ne nalazi se u bazi članstva Naše stranke, pa samim tim ni po kojem osnovu ne predstavlja niti zastupa Našu stranku.
O  članstvu pomenutog vijećnika u Našoj stranci moći ćemo razgovarati tek kada napusti vladajuću većinu u OV Tešanj predvođenu sa SDA.

Kao što smo javnost već ranije informisali, općinski vijećnik Nermin Deljkić trenutno je jedini predstavnik Naše stranke u Općinskom vijeću Tešanj.

Ovom prilikom želimo naglasiti da nijedan politički predstavnik Naše stranke, kao i Stranka u cjelini, ni na jednom nivou vlasti u Bosni i Hercegovini nije u bilo kakvoj koaliciji s nacionalnim strankama, pa tako ni sa SDA.

Naša stranka Tešanj ostaje otvorena za sve medije na prostoru općine Tešanj i šire te će im rado dostavljati informacije o aktivnostima, ali i stavovima Naše stranke Tešanj, gradeći korektne odnose.

 

Broj:01-6/3-22
Datum, 19.3.2022. godine

 

Povjereništvo Naše stranke Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *