Potpisan ugovor o dodjeli sredstava za razvoj poslovnih zona

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona potpisani su ugovori o dodjeli sredstava poticaja namijenjenih subvencioniranju troškova organizacije i izgradnje poslovnih zona u ukupnom iznosu od 1.031.000 KM.

U ime Općine Tešanj, ugovor je potpisao Općinski načelnik Suad Huskić za Poslovnu zonu Bukva – Vila.
U općini Tešanj je izuzetno visoka popunjenost trenutnih poslovnih zona. I dalje imamo potrebu da razvijamo i otvaramo nove površine za investiranje. U ranijim smo godinama snažno, uz podršku Vlade ZDK i Vlade FBiH, ulagali i otvorili novu poslovnu zonu, ali i to je već prilično popunjeno. Očekujemo daljni rast i projekciju novih ulaganja, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Nadam se da će ova sredstva biti od koristi lokalnim zajednicama za njihove poslove zone, da će biti zadovoljni i potencijalni investitori te da ćemo zajedničkim ulaganjima poboljšati privredni ambijent u ZDK, rekao je Premijer ZDK Mirnes Bašić.

Sredstva su dobili Grad Zenica (Poslovna zona Zenica 1), te općine Tešanj (PZ Bukva-Vila), Vareš (PZ Kram), Maglaj (PZ Liješnica), Žepče (PZ Radovlje), Doboj Jug (PZ Mravići), Usora (PZ Srednja Omanjska) i Olovo (PZ Golubište). Maksimalni iznos po jednom zahtjevu, koji je jedinica lokalne samouprave mogla dobiti, je 150.000 KM.

O Press Opcine