Uručeni čekovi za projekte Omladinske banke

Danas su u sali Općinskog vijeća Tešanj potpisani ugovori i uručeni čekovi za 16 projekata neformalnih grupa mladih i 3 mikrobiznisa koji su odobreni putem Omladinske banke. Ukupna vrijednost projekata i mikrobiznisa je 29.235 KM, a sredstva su obezbijedili Općina Tešanj i Fondacije Mozaik, a dio sredstava osigurale su neformalne grupe mladih.

Radi se o projektima: Društvene oglasne table, Umjetnost je IN budi i ti, Naš kutak, Škola u prirodi, Mreža aktivnih, Dječija radost, Mjesto za druženje, Narodno blago, Naša humanitarna priča, 3D printanje u poljoprivredi, Siguran stadion, Nove klupe na izletištu, Mala škola vatrogastva, Igralište za djecu Osmjeh na licu 2, Nadogradnja tribine Medakovo, Besplatna škola rukometa u dvije osnovne škole i mikrobiznisi: Imago – Photo and Wedding studio, Ner komerc i Smart electric.

Program Omladinske banke ima za cilj da poveća učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka, te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih.

O Press Opcine