Delegacija turske općine Kutahya posjetila Tešanj

Delegacija turske općine Kutahya na čelu sa gradonačelnikom prof.dr. Alim Işik-om boravila je u radnoj posjeti općini Tešanj. Delegaciju je primio Općinski načelnik Suad Huskić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Amir Kurtić sa saradnicima. Općine Tešanj i Kutahya sarađuju od 1996. godine, i u okviru te saradnje realizovani su različiti projekti, između ostalih izgradnja džamije Kutahya (Plava džamija u Tešnju) koju su oni finansirali. Tokom Ramazana, predstavnici ove turske općine organizovali su iftar u Sportskoj dvorani u Tešnju.

Sa Općinom Kutahya sarađujemo preko 25 godina na različitim projektima. Tokom ove posjete razgovarali smo o međusobnoj saradnji i konkretnim aktivnostima koje će biti realizovane u narednom periodu, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Nakon sastanka u Općini Tešanj, upriličen je sastanak u Medžlisu islamske zajednice Tešanj, i u društvu Glavnog imama, delegacija je posjetila Kutahya džamiju.

Tokom boravka u Tešnju, gosti su se sastali sa rukovodstvom tešanjske firme Pobjeda, a posjetili su i gradilište osnovne škole u Medakovu, Eminagića konak i Gradinu.

Kutahya je grad u zapadnoj Turskoj i broji 300 000 stanovnika.

O Press Opcine