Sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica Kraševo i Karadaglije

Općinski načelnik sa saradnicima organizovao je radne sastanke sa predstavnicima organa mjesnih zajednica Kraševo i Karadaglije.

Sa predstavnicima MZ Kraševo razgovaralo se o aktivnostima vezano za izgradnju spomen obilježja, uloženim sredstvima, daljem toku izgradnje i potrebnim sredstvima za završetak. Općina će izdvojiti dodatna sredstva za uređenje spomen obilježja u Kraševu. Također, tema je bio i kolektor, završene faze i planirane aktivnosti za nastavak ovog značajnog projekta za općinu Tešanj.

Sa predstavnicima MZ Karadaglije razgovaralo se o izletištu Kiseljak. Objavljeni su tenderi za radove na Kiseljaku, koji će uključivati i proširenje saobraćajnice. Tema je bio i autoput, pozitivni i negativni uticaji na ovu sredinu. Osim toga, u narednih 30 dana ide tender za početak radova na projektu vodosnabdijevanja Karadaglije – Jablanica vrijednosti cca 650.000 KM.

Općinski načelnik se zahvalio predstavnicima mjesnih zajednica na izdvojenom vremenu i zalaganju za rad unutar mjesnih sredina.

O Press Opcine