Potpisani ugovori za zapošljavanje i samozapošljavanje pripadnika boračke populacije

Danas su u Tešnju potpisani ugovori između Ministarstva za boračka pitanja ZDK i uspješnih kandidata po raspisanom javnom pozivu za Program poticaja zapošljavanja i samozapošljavanja pripadnika boračke populacije sa područja općina Tešanj, Doboj Jug i Usora.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali Načelnici općina Tešanj i Doboj Jug Suad Huskić i Mirnes Tukić, predstavnik općine Usora Anto Bonić, Ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković i u ime Premijera ZDK, Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ZDK Mirsad Hadžić.

Danas je potpisano 65 ugovora za zapošljavanje i samozapošljavanje pripadnika boračke populacije sa područja općine Tešanj. Od 2016. godine, ovaj Program je koristilo oko 220 osoba sa područja naše općine, za šta je Vlada ZDK, putem Ministarstva za boračka pitanja izdvojila 1,7 miliona maraka , rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Ovih dana smo potpisali oko 300 ugovora za zapošljavanje i samozapošljavanje predstavnika boračke populacije i pomogli u otvaranju novih 70 firmi na području ZDK. Od 2016. godine na ovaj način otvoreno je 450-500 firmi .Ovu praksu ćemo nastaviti i u narednom periodu, istakao je Ministar za boračka pitanja ZDK Fahrudin Čolaković

O Press Opcine