Otvoren 17. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2023

U organizaciji Udruženja privrednika Biznis centar Jelah, Tešanj danas je otvoren 17. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2023 koji je okupio više od 500 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i šire. Sajam se održava na prostoru koji obuhvata 20.000 kvadrata, a centralna tema Sajma su Obnovljivi izvori energije – energetska efikasnost.

Mi u Tešnju znamo šta radimo i kuda idemo u javnom i u privatnom sektoru. Znamo šta su nam naredni koraci i znamo šta očekujemo od drugih. Danas smo ovdje da pokažemo bolju i uspješniju Bosnu i Hercegovinu, bolji i uspješnii Region, kazao je u svom obraćanju Općinski načelnik Suad Huskić.

Vrpcu su svečano presjekli Državni sekretar za sigurnosnu politiku i energetsku sigurnost mađarskog Ministarstva vanjskih poslova Peter Sztaray, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, Federalni premijer Nermin Nikšić, Kantonalna premijerka kantona Amra Mehmedić te predsjednica Udruženja privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj Saća Prnjavorac.

Sajam je otvoren od 27. do 30.09.2023. godine na lokalitetu Kamelia d.o.o. – Matuzići općina Doboj Jug. Ove godine, zemlja partner Sajma je Mađarska, a grad partner Živinice.

Danas je upriličeno i svečano otvorenje novog objekta – sjedište Udruženja privrednika Biznis centar Jelah, Tešanj u Tešnju.

O Press Opcine