Poziv na predavanje: Solarna energija za domaćinstva

U okviru projekta LINK_mreža za lokalni niskokarbonski razvoj, Centar za ekologiju i energiju Tuzla i Općina Tešanj, organizuju predavanje Solarna energija za domaćinstva. Predavanjeće biti održano u četvrtak, 26. oktobra u 11,00 sati u sali Općinskog vijeća.

Cilj predavanja je poboljšati protok informacija između nadležnih institucija, privrednih subjekata i građana o mogućnostima ugradnje solarnih sistema od strane domaćinstava. Planiramo je da se zainteresovanim građanima prezentira cjelokupna situacija vezana za prednosti i nedostatke ugradnje solarnih sistema od strane građana kako bi oni mogli donijeti ispravnu odluku da li će ugraditi solarni sistem na svoj krov ili ne.

Osim upoznavanja s osnovama solarnih tehnologija, iskustava iz susjednih zemalja, građani će kroz predavanja imati priliku da se detaljno upoznaju sa trenutnim cijenama solarnih sistema za domaćinstva, administrativnim procedurama za njihovu ugradnju, (potrebnoj dokumentaciji), pravilnom dimenzioniranju, načinu obračuna proizvodnje i potrošnje energije iz solarne elektrane, dostupnim prilikama za sufinansiranje, o udruživanju sa sugrađanima s ciljem razmjene energije.

Pozivamo zainteresovane građane da prisustvuju predavanjima.

Centar za ekologiju i energiju Tuzla i Općina Tešanj će predavanja održati u saradnji sa Elekrodistribucijom i firmama koje nude opremu i ugradnju solarnih elektrana.

O Press Opcine