Gradnja autoputa na Koridoru 5c

Općinski načelnik sa saradnicima održao je sastanak u vezi problema koji se javljaju tokom gradnje autoputa na Koridoru 5c. Sastanku su prisustvovali predstavnici investitora JP Autoceste FBiH, izvođača radova Euroasfalt i Čengiz te nadzora za poddionicu Medakovo-Ozimice. Glavne teme razgovora su bile sigurnost učesnika u saobraćaju, posebno djece-učenika, te učestale prijave građana na probleme koji se javljaju tokom same gradnje (onečišćenje i oštećenje saobraćajnica, štete na privatnim objektima, štete na javnoj infrastrukturi i slično).

Općina Tešanj je postupala po mnogim pritužbama i nastojala da bude partner u realizaciji, ali ako se nastavi praksa sporog rješavanja pritužbi, Općina Tešanj će biti prisiljena i represivno djelovati. Posebno je skrenuta pažnja na izvođenje radova od tačaka P 191-P-320 jer se radi o gusto naseljenom dijelu općine koji ima veoma malo manevarskog prostora za rad mašina.

Dogovoreni su konkretni zaključci , a definisan je i način saradnje u narednom periodu te kontinuirano održavanje ovakvih sastanaka kako bi se rješavali konkretni prijedlozi ili pritužbe.

O Press Opcine