Milion maraka za školu u Medakovu

U Općini Tešanj potpisana su dva sporazuma, koja će omogućiti nastavak radova na novom objektu OŠ 9. septembar Medakovo, ukupne vrijednosti milion maraka. Realizacijom ovih ugovora u 2024. godini očekuje se da će djeca novu školsku godinu započeti u novom objektu.

Ugovor su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić, Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mirza Mušija i Direktor firme Euroasfalt d.o.o. Sarajevo Jasmin Bučo.

Radi se o ugovoru o prenosu 600 000 KM koje je Vlada ZDK na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK odobrila za nastavak gradnje škole u Medakovu i sporazumu sa firmom Euroasfalt d.o.o. Sarajevo o donaciji 193 050 KM za vanjsku stolariju na objektu škole. Ostatak sredstava, cca 200 000 KM obezbijedit će Općina Tešanj. Cilj je da nova školska godina u OŠ 9. septembar Medakovo počne u novom objektu, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Sretan sam da se zajedničkim sredstvima Vlade ZDK i Općine Tešanj privode kraju radovi na novom objektu škole u Medakovu. Od 2020. godine Vlada ZDK i Općina Tešanj su u gradnju novog školskog objekta uložili oko 2,5 miliona maraka, rekao je Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mirza Mušija.

Firma Euroasfalt d.o.o. Sarajevo odlučila je da donira kompletnu stolariju za novu školu u Medakovu i time doprinese da se realizacija ovog projekta privrede kraju u što kraćem roku. Sretni smo da smo dio ove priče, rekao je direktor firme Euroasfalt d.o.o.Sarajevo Jasmin Bučo.

Gradnja novog objekta škole 9. septembar Medakovo počela je 2020. godine. Cijeli objekat je izgrađen i pokriven. Potpisanim ugovorima planirano je da se objekat zatvori, utopli, urade svi potrebni radovi za prizemlje, te da se izvrši vanjsko uređenje pored objekta.

O Press Opcine