Svečano obilježen 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Povodom Dana nezavisnosti BiH, u petak 1. marta položeno je cvijeće na Centralno spomen obilježje u Tešnju. Cvijeće su položili, u ime Općine Tešanj Predsjedavajući Općinskog vijeća i Općinski načelnik, predstavnici državnog i federalnog nivoa vlasti, predstavnici kantonalnog nivoa vlasti, predstavnici boračkih udruženja sa područja općine Tešanj, Odred izviđača Crni vrh, OO Naprijed, OO NES, Udruženje Invalidi rada, Kamp boraca Tešanj, Udruženje antifašista Josip Broz Tito, OO Stranka za BiH, OO SDP, Planinarsko-sportsko društvo Zmajevac 684 Tešanj, Koordinacija boračkih organizacija Doboj Jug, DVD Tešanj, UG Kamp vitezova Šije, Aktivisti Bezimeni vis, OO Narod i pravda, OO Naša stranka, OO SDA.

U okviru Programa obilježavanja 1. marta, u četvrtak je u zgradi Općine otvorena Izložba likovnih i literarnih radova na temu 1. mart, Dan nezavisnosti BiH, a u Centru za kulturu i obrazovanje upriličena je tribina: BiH juče, danas, sutra. Gost je bio Miro Lazović.

Danas, nakon polaganja cvijeća, u Centru za kulturu i obrazovanje održana je premijera filma 268 dana opsade – Deblokada, a u 18,00 sati koncert u povodu Dana nezavisnosti BiH.

O Press Opcine