PODIJELJENA POMOĆ

PODIJELJENA POMOĆ

Zavidovićanin Safet Malkić – Caki, koji je prije nekoliko dana došao u Vladu ZDK da bi se dogovorio kako da razdijeli pet hiljada eura pomoći koje je donio iz Austrije doniranih od strane humanitarne organizacije Volkshilfe iz Linca završivši raspodjelu došao je u Kanton da „referiše“ o tome kome je i koliko novca darivao.

Pomoć je podijelio u Maglaju, Žepču i Zavidovićima.

-Obišli smo ukupno 19 porodica . Da bi novac došao u prave ruke konsultovali smo ljude na terenu, aktiviste Crvenog krsta i mjesnih zajerdnica. Nisu to veliki novci, ali oni kojima smo ih dodijelili su sretni što postoje dobri ljudi koji misle na one u nevolji- kazao je Malkić.

Zanimljivo je da je ovaj predani humanitarac poznat po nizu akcija, u Kanton donio fotografsku dokumentaciju sa dodjeljivanja svih 19 pomoći te priznanice koje su potpisali unesrećeni.

Premijer ZDK Munib Husejnagić se zahvalio Malkiću na angažmanu istaknuvši da je svaka pomoć ljudima koji su stradali u poplavama značajna . Malkiću i Organizaciji Volkshilfe na susretu u Kantonu dodijeljene su zahvalnice.

Opširnije na zdk.ba.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *