Savjetnik Općinskog načelnika Ismar Alagić politikantskim, predizbornim dezinformacijama odbija investicije u Općinu Tešanj

Povodom Saopćenja na web stranici – tesnjaci.com – 10. augusta 2010. pod naslovom “Exclusivno – Novi Načelnik općine Tešanj!”, a radi objektivne informisanosti građana smatramo našom obavezom da upoznamo javnost sa tačnom informacijom.

U navedenoj (dez)informaciji se navodi da se gospodin Senad Subašić potpisuje kao Načelnik općine.

Istina je da se radi o PRIJAVNOM OBRASCU Fondacije za održivi razvoj FBiH – ODRAZ, koji je dat na internet stranici i koji je dizajniran od navedene fondacije. Na dnu obrasca stoji mjesto gdje piše – Načelnik općine, ali se tu u praksi uvijek potpisuje predsjednik udruženja građana koje aplicira za sredstva (npr. predsjednik ribolovnog udruženja, mjesne zajednice, sportskog udruženja i sl.). Na svim PRIJAVNIM OBRASCIMA su potpisani predsjednici udruženja građana, a ne načelnici općina, a što se lako može provjeriti u Fondaciji Odraz.

Naravno, autoru teksta je to sigurno bilo poznato, ali je trebalo ovu dezinformaciju plasirati u predizbornom periodu i makar tako zbuniti glasače i ubijediti ih da SDA treba biti ponovo njihov izbor.
Pošto je navedeni tekst krenuo iz kabineta Načelnika općine Tešanj, pitamo se zašto mu treba da širi dezinformacije i zbunjuje javnost.
Potvrda gore navedenog je dopis Fondacije za održivi razvoj FBiH – Odraz, koji možete pročitati kao prilog ovog teksta, a gdje se između ostalog traži i da ga Načelnik objavi. Zašto to nisu učinili Općinski načelnik, ili njegova PRESS služba, zaključite sami.

Posljedica ovakvih saopćenja će biti negativan stav ove, a i drugih fondacija prema aplikacijama za pomoć iz općine Tešanj. Cilj ovog Saopćenja je bio da se nanese šteta SDP-u i gosp. Senadu Subašiću, a nanesena je ogromna šteta svim građanima i udruženjima Tešnja.
Podsjećamo na nenamjensku potrošnju sredstava fonda namijenjenih za povratak izbjeglica, a koja je SDA utrošila na asfaltiranje puta u Joldićima. I taj postupak je već urušio ugled Općine Tešanj, a sada se ponovo iz kabineta Načelnika šalje ružna slika o Općini Tešanj.
Zadatak savjetnika Općinskog načelnika gospodina Ismara Alagića je da privuče donacije u Tešanj, a ne da svojim politikantskim, predizbornim dezinformacijama odbija investicije i fondove od naše općine.

Ne možemo se oteti utisku da je predizborna kampanja već uveliko krenula i da se sredstva ne biraju. Svjedoci smo vaninstitucionalnog djelovanja vladajućih stranaka na općini Tešanj, zloupotrebe rada nevladinog sektora od SDA, a koja ih suprotno zakonu koristi za predizborne stranačke aktivnosti.
Izgleda da je zavladala panika u SDA pred 3. oktobar. Možda je ovim politikantskim kuhinjama problem što u MZ Jelah nije na vlasti SDA, a u toj MZ se radi vrlo aktivno, po statutu MZ i transparentno.
Mislili smo da bar u mjesecu Ramazanu neće biti podmetanja, ali očigledno smo u zabludi.

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

Prilog:

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *