Humanitarna utakmica za Nerminu Isić

Kako bi pomogli svojoj sugrađanki Nermini Isić, dobri Tešnjaci su organizirali humanitarnu nogometnu utakmicu između nekoliko nogometnih klubova “Dobri ljudi” iz Tešnja i FK Sarajevo iz Sarajeva dana 13.10.2010. godine sa početkom u 16:00 sati. Cijena ulaznice za ovu humanitarnu nogometnu utakmicu je 5,00 KM, a sav prihod o utakmice, namijenjen je liječenju Nermine.

Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu našu Nerminu i donese ponovo radost u kuću Isića.

Nermina Isić (32) iz Tešnja, majka dvoje djece, teško je oboljela od rijetke bolesti kardiovaskularnog sistema. Višestruka proširenja glavnih krvnih žila ne mogu se liječiti u BiH. I u Evropi je mali broj klinika koje se smiju upustiti u ovaj kompliciran i veoma rizičan operativni zahvat.

Od prije mjesec, kada je nakon Zenice i Sarajeva u Tuzli uspostavljena dijagnoza Marfan sindroma, četveročlana porodica Isić živi u šoku.

– Poslije svega u Tuzli sam ponovo sve pretrage uradila uključujući i magnetnu rezonancu. Otkrilo se da nije na jednom mjestu opasno proširenje krvnih žila, nego na pet – kaže Nermina Isić koju u kući nalazimo sa sinčićima, desetogoišnjim Senadom i šest godina mlađim Medinom.

Nakon prvobitnog šoka Isići su počeli bjesomučnu bitku za Nerminin život. Spas se nazirao u klinici u njemačkoim gradu Bad Nohajmu, ali je, nakon detaljnog pregleda nalaza stigao odgovor da se stručni tim ove recentne klinike ne usuđuje upustiti u ovaj operativni zahvat.

– Preporuka nam je da idemo za Beč ili Ahen u Njemačkoj. Čuli smo da ima i u Holandiji, pa smo poslali papire i čekamo odgovor – priča Nermina koja se već s naporom kreće po kući i malom dvorištu stare roditeljske kuće u kojoj žive kao podstanari. Mujo se poslije progona iz Teslića sa 17 godina uključio u redove Armije RBiH.

– Ja nikad u životu ni od koga nisam ništa tražio, ali 100.000 eura su sredstva koja nemam bez obzira što ja radim. Ovo je borba za život, za našu porodicu i molim sve dobre ljude da nam pomognu – kroz suze poručuje Mujo Isić.

Za sve koji žele pomoći otvoren je žiroračun kod:

Raiffeisen bank dd, Filijala Tešanj
sa naznakom za Nerminu Isić
na broj TRN 1610550000000032 09550303955,
Devizni Swift Code: RZBABA2S
Iban Code: BA391612550010952590

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *