Odluke Vlade Zeničko-dobojskog kantona sa 204. sjednice

Na danas održanoj sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona usvojeno je više odluka iz oblasti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva za rad,socijalnu politiku i izbjeglice. Iz resora poljoprivrede, Vlada ZDK donijela je odluku o odobravanju isplate za otkupljivača mlijeka Udruženje žena „Usorsko-tešanjskog kraja“ u iznosu od 12.071 KM, te prerađivačima mlijeka na ime podrške za otkup mlijeka u trećem kvartalu ove godine u visini od 31. 421 KM. Potom, uzgajivačima brojlera odobreno je 37.347 KM,  za iskorjenjivanje bolesti domaćih životinja –  4.000 KM, te za eutanaziju tri krave i tri koze 3.070 KM.

U oblasti socijalne politike, danas su odobrena sredstva za realizaciju projekta „Od socijalne pomoći do socijalne inkluzije“ u iznosu od 7.200 KM. Centru za socijalni rad Olovo odobreno je 6.000 KM za poboljšanje uslova rada, dok je Udruženju oboljelih od multiple skleroze odobreno 1.000 KM za programske aktivnosti.

Kenanu Kremiću, oboljelom mladiću iz Zenice kome su potrebna sredstva za transplantaciju koštane srži, Vlada Zeničko-dobojskog kantona je odobrila 5.000 KM.

Iz oblasti ostvarivanja boračkih prava, danas je Vlada ZDK donijela odluku o odobravanju 10.000 KM Ameru Jusufoviću iz Zenice, djetetu umrlog ratnog vojnog invalida u svrhu izgradnje stambenog objekta i 15.000 KM Mustafi Bečiću iz Žepča, 80.- postotnom ratnom vojnom invalidu za rješenje stambenog pitanja.

Na današnjoj sjednici raspodjeljena su i sredstva za magistarske radove iz sredstava resornog ministarstva za ove namjene, pa su po 1.000 KM dobili: Elmedin Ahmić, Belma Fakić, Denis Sejdić, Muharem Adilović i Harun Hodžić, svi iz Zenice, te Derviš Mujagić iz Žepča, Azra Čakrama iz Maglaja, Dervo Mušić iz Zavidovića i Mervana Karamustafić iz Breze. Almaidi Gigović-Gekić iz Zenice odobreno je 1500 KM za odbranu doktorskog rada. Napose, danas je usvojena i izmjena Uredbe o Biznis servis centru ZDK kojom se ovaj vladina stručna služba zadužuje za praćenje i koordinaciju primjene strategija razvoja Federacije BiH i države BiH sa strategijom Zeničko-dobojskog kantona.

Press služba ZDK

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *