Reagovanje na saopštenje JOM Jelah, od 30.12.2010. godine

Poštovani,

U vezi saopštenja Jedinstvene organizacije mladih JOM Jelah koje je objavljeno na internetskoj stranici www.tesanj.net od 30.12.2010. godine želimo prije svega, istaći kako je ovakav način komuniciranja NVO sa Općinskim načelnikom neprimjeren, s obzirom da je Općinski načelnik otvoren za razgovor sa svim građanima općine Tešanj, a posebno sa mladima.

Na ovo saopštenje želimo iznijeti nekoliko činjenica:

1. U vezi rušenja dimnjaka u vlasništvu firme IGM „Usora“ Jelah, Općinski načelnik je iznio svoj stav koji je cjelokupnoj javnosti općine Tešanj prenesen putem saopštenjem za javnost od 11.11.2010. godine, a o čemu je razgovarano i sa članovima JOM-a na sastanku u Kabinetu Općinskog načelnika 13.12.2010. godine.

Tom prilikom je iskazao solidarnost u svoje ime i u ime Općine Tešanj sa svima onima kojima je ovaj industrijski objekat postao određen simbol, te da
općinska administracija nije bila upoznata sa odlukom o rušenju i vremenu njegovog izvođenja.

2. U vezi navodnog blokiranja sredstava koje se u saopštenju JOM-a navodi, radi istinitog i objektivnog informisanja javnosti, napominjemo kako je Općinski načelnik 29.12.2010. godine potpisao Rješenje o uplati sredstava JOM-u za završetak projekta, pa je s te strane potpuno indikativno da se ovakvo saopštenje piše 30.12.2010. godine.

Ovim putem, želimo naglasiti da će Općina Tešanj i dalje finansirati projekte mladih koji budu ispunjavali tražene kriterije javnog poziva, kao što je to i u prethodnim godinama činila.

Također, ovim putem pozivamo sve članove JOM-a da se za sve eventualne nejasnoće u vezi finansiranja ili bilo kojeg drugog pitanja u vezi projekata mogu obratiti nadležnoj Službi za opću upravu i društvene djelatnosti ili direktno dogovoriti sastanak sa Općinskim načelnikom, jer nam je zajednički interes što bolja saradnja i realizacija projekata na zadovoljstvo svih građana općine Tešanj, a posebno mladih ljudi.

S poštovanjem,

SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU

O Tesanj Net