Odluke Vlade Zeničko-dobojskog kantona sa 207. sjednice

Na danas održanoj sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona usvojena je Informacija o strukturi kadra u odgojno-obrazovnom procesu u osnovnim i srednjim školama na području Ze-do kantona. Informaciju je inače sačinio Pedagoški zavod Ze-do kantona. Na današnjoj sjednici usvojen je i Akcioni plan Ze-do kantona za strateško planiranje za 2011. godinu, te Izvještaj o utrošku sredstava Fonda za zaštitu okoline u 2010. godini Ministarstva za prostorno uređenje, promet, komunikacije i zaštitu okoliša.

Udruženju „Medica“ Zenica odobreno je 13.680 KM za prva tri mjeseca ove godine za nastavak projekta „Sigurna kuća za žene i djecu žrtve nasilja“ te 30.000 KM Općini Žepče za izgradnju 11 stambenih jednica raseljenim osobama. Iz resora Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, osim pomenutog, usvojen je i prijedlog odluke o izdvajanju 13.700 KM za 22 lica u stanju socijalne potrebe sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

Na današnjoj sjednici prihvaćen je i Plan korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu i spasavanje za prva tri mjeseca 2011. godine koji je predložila Kantonalna uprava civilne zaštite.

 

Press služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *