MOJI NAJBOLJI ČITAOCI 2010

Tišina. Police su zaspale u vremenu, na njihovom središnjem dijelu, primijeti se ulegnuće stoljetne mudrosti koju nose na svojim leđima. U prostoriji je polumrak u kojem se može tek naslutiti prolaz kroz police. Kuda vodi taj prolaz? Miris tišine i starog papira sluti neku tajnu. Osjećam se slabo, kao da je neko zaboravio na mene, pa sad među ovim zidovima u polumraku čekam da me pronađu.
Već dugo niko ne čita Alisu u zemlji čuda, možda sam i ja kao Alisa zaspala pod nekim stablom i onda kad se probudim, moje police bit će poluprazne jer su knjige ponove našle put do ljudskih srca.
Šššš… Neko dolazi.
Vrata se otvoriše snop svjetlosti obasja police s knjigama. Djevojčica je ušla u prostoriju, približila se polici, protegla svoje male nožice, zagolicala knjigu na polici, polahko je izvukla i otrčala iz prostorije. Iz hodnika se čula vika: „Mama, mama, čitat ćeš mi Alisu u zemlji čuda!“
Ponovo sam sretna i živa jer moja svjetlost su čitaoci.

Biblioteka

Opća biblioteka Tešanj je bila obasjana svjetlošću, 23. februara 2011., u 12h, jer je održala manifestaciju „Najbolji čitaoci 2010“.
Najbolji čitaoci 2010. (Posudbeno odjeljenje) su: u kategoriji nezaposleni i domaćice, Kahrović Amra; u kategoriji penzioneri, Mašić Hatka; u kategoriji učenici i studenti, Bejtić Dalila; u kategoriji radnici, Hadžimujić Edina.
Najbolji čitaoci 2010. (Dječije odjeljenje) su: u kategoriji do 5.g., Mandžukić Harun, u kategoriji do V razreda, Sinanović Muhamed, u kategoriji do VIII razreda, Mujezinović Almina.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *