Čestitka za Dan nezavisnosti

Već dvije decenije Bosna i Hercegovina i njeni narodi i građani žive u neizvjesnosti.
Razgrađena država i njeno podijeljeno društvo i nakon zaustavljanja rata nije našla formulu za bolju i sretniju budućnost. Tobožnji nacionalni interesi su sve nas u BiH doveli u svakojaku bijedu u kojoj se samo dobro snalaze kriminalne skupine i pojedinci, manipulatori nacionalnim, pa i vjerskim osjećajima „svojim“ i na „svome“.
I danas, kada se ukazala neka šansa za BiH i njene građane, uplašeni od gubitka pozicija takozvanih „autentični“ predstavnici se kao bore za nacionalne interese onih koje su i sami raseljavali i naseljavali kako bi učvrstili svoje vladanje nad istim, držeći ih u strahu od onih drugih.
U nadanju da su „pročitane“ sve njihove nakane i prevare, da je došlo vrijeme otrežnjenja, ima nade i za bolje sutra za sve nas u BiH.

Zato, u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, pozivamo sve bosanskohercegovačke građane da u ovim političkim igrama neodgovornih političara, pa i neprijatelja BiH, ne dozvolimo poigravanje sa našim sudbinama.

BiH je domovina svih njenih ljudi.
Tako je bilo stoljećima i tako će biti i ubuduće!

U ime Općinske organizacije SDPBiH Tešanj i svoje osobne, svim Bosancima i Hercegovcima, posebno građankama i građanima općine Tešanj čestitam Dan nezavisnosti BiH i želim sve najbolje i sretniju budućnost našoj djeci i omladini!

Predsjednik OO SDPBiH Tešanj
dr. Sead Rožajac

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *