Edin Jabandzic

Intervju s presjednikom NK TOSK-a Edinom Jabandzicem

Edin Jabandzic

Obavili smo intervju s novim presjednikom NK TOSK-a Edinom Jabandzicem pa u cijelosti prenosimo u daljenjem tekstu.

Prije svega da Vam se zahvalimo na odvojenom vremenu za ovaj intervju i da Vam cestitamo izbor presjednika uprave NK TOSK, za pocetak mozete li nam reci trenutno kakva je finansiska situacija i opcenito situacija kluba?

Hvala Vam na cestitkama!
Sto se tice finansiske situacije ona nije za pohvalit ali nije ni zabrinjavajuca jer moramo imati na umu da Tosk ipak u posljednje vrijeme znatno smanjio svoje rashode.

 

Mozete li nam nesto reci o trenutnim planovima uprave i koji su prioreteti u klubu?

Sto se tice situacije u klubu ona je solidna i ide ka nekom napretku, od koptiranja clanova upravnog odbora do imenovanja podpredsjednika kluba i tehnickog sekretara, sve su to stvari koje vode ka nekoj stabilizaciji dugorocnijoj. Na danasnjoj sjednici UO smo imenovali gosp. Amira Galijasevica i gosp. Nazifa Ahmetovica za podpredsjednike Tosk-a a gosp. Seada Korajlica za tehnickog sekretara. To je vrlo bitno za buduci rad Toska kao kluba, pored toga danas je gosp. Vejzovic imenovan i kao kordinator omladinski pogona na sta ce ova uprava dati poseban akcenat jer bez jakog omladinskog pogona nema buducnosti ni jednom ozbiljnom klubu.

 

Kakva je trenutno situacija u igrackom kadru i mozemo li se osloniti na domace snage?

Sto se tice igrackog kadra on je takav kakav jest, znate da smo po tom pitanju ne mocni jer je prosao prelazni rok. Sto se tice oslanjanja na domace snage mi smo to vec ucinili s tim sto na ljetnom prelaznom roku mi planiramo to ojacati sa igracima iz klubova iz okoline.

 

Kakve su ambicije kluba u ovoj sezoni i koji plasman?

Ambicije su vrlo realne i lako ostvarive a to je prije svega stabilizacija kluba dugorocno, ojacavanje u svim segmentima a onda dolazi rezultat za ovu sezonu. Mi bi bili zadovoljni da zavrsimo medu prvih pet ekipa ovu sezonu.

 

Mnogo se vremena povlaci pitanje o Memorijalnom turniru, da li ce ove godine doci do prvog takvog turnira u organizacija NK TOSK-a?

Turnir je veoma ozbiljna stvar i bez ozbiljnije finansiske pomoci opcine, kantona i sponzora on nije moguc. Ja se nadam da ce konacno biti sluha i da ce se turnir organizovati.

 

Da li pratite rad naseg web portala Atomci.ba i sta mislite o istom?

Svida mi se vas portal i moram Vam reci da se redovno i dobro azurira.

 

Na samom kraju sta bih porucili navijacima i simpatizerima NK TOSK-a

Prije svega zelim da zamolim nase simpatizere, navijace i sve ljude dobre volje da se ukljuce aktivnije u rad Tosk-a, u Tosk-u ima prostora za sve. Ja sam svjestan da nisu zadovoljni radom u proteklih 10-tak godina ali za to snosimo svi pomalo odgovornosti i ovo je prilika da nesto promjenimo. Bojim se ako i ovu priliku propustimo da ce kasnije biti kasno.Ta prilika je vec u subotu kada igramo sa Famosom, uprava je za ovu utakmicu obezbjedila rostiljijadu za sve koji dodu na utakmicu. Mi kao uprava cemo na svaki nacin potrudit se da vratimo Tosk na ono mjesto koje mu pripada, ja Vas molim da nam u tome pomognete.
Iskreno da nemam uvjerenje da to mozemo uciniti nikad se nebi prihvatio ove tako ozbiljne i nezahvalne pozicije.
Sporski pozdrav

 

Razgovarao: Sejo Muftic (atomci.ba)

O Tesanj Net

4 0 komentara

  1. Svaka cast namjerama nove uprave da stabilizuje klub. Posljednja utakmica sa Pobjedom je dokaz da u Tosku nije mjesto pojedinm ljudima koji su prosle sezone ostavili (uz naravno finansijsku dobit) Pobjedu u ovoj ligi. Sve dok se ne suspenduju ti ljudi Tosku nema naprijed. Novi upravni odbor ne smije dozvoliti da se sa Toskom tako postupa i da neke seoske ekipe tipa Pobjede i slicno preko sudija “posteno” pobijede Tosk. Tosk je klub sa dugom i svijetlom tradicijom koju su na zalost pojedinci unistili.

  2. “Građanine” pošteno ste izgubili od ove sezone izgleda i bolje Pobjede, kako igrate piše vam se gora sudbina od one koju je prošle godine zadesila Pobjedu, al je pobjeda ostala zahvaljujući svojom igrom a ne vašoj pomoći… a kada govorimo o “seljačkim” klubovima koliko je to igrača iz “grada” u Tošku?

  3. Nije bitno odakle si vec kako se ponasas.
    Jel’ se tebi postena igra cini sklanjanje Toskovih igraca, po instrukcijama pojedinih clanova tadasnjeg UO, pred sami kraj utakmice da bi Pobjeda dala taj pogodak koji je ostavlja u ligi? A mozda ja nisam taj dan gledao Tosk Pobjeda mozda je ono Vratnik igr'o. Ne vidim razlog zasto se u nasoj okolini (opcine Tesanj i Usora) stvara tolika mrznja prema Tosku i svemu sto je tesanjsko. Nikad nisam bio protiv toga da se pomogne Borcu, Usori, Pobjedi ili da ti isti pomognu Tosku jer vise volim otici u ove sredine gledat utakmicu nego recimo u jednu Zupcu i Hrasnicu.

  4. “Ne vidim razlog zasto se u nasoj okolini (opcine Tesanj i Usora) stvara tolika mrznja prema Tosku i svemu sto je tesanjsko. Nikad nisam bio protiv toga da se pomogne Borcu, Usori, Pobjedi ili da ti isti pomognu Tosku jer vise volim otici u ove sredine gledat utakmicu nego recimo u jednu Zupcu i Hrasnicu.”
    ja ne želim da otvaram još jednu polemiku, tešanj-jelah-tešanjka, ali ako si se meni obraćao baš te ne razumijem, mislim da sam i ja o tome pričao, moj komentar je bio upućen “edindzeko” na njegovu konstataciju da su za tešnjake, koje u ovom slučaju on predstavlja, BORAC I POBJEDA “seoske ekipe”, zašto sebi jedan put ne priznate da su i Jelah i Tešanjka isto Tešanj. “Tešanj” živi od Jelaha i Tešanjke…pozdrav,… Tošku sutra puno sreće i dolazim na utakmicu, da dam podršku…jer TOŠK je i moj kao i tvoj…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *