Zlato u ruke Tešnjaku Aliji Džaniću

U petak, 29. aprila, u Sanskom Mostu održano je 12. Državno prvenstvo u BODYBUILDINGU I FITNESSU. Tehnički organizator takmičenja je bio Bodybuildikg klub koji nosi naziv  po istinskoj legendi bosanskohercegovačkog bodybildinga – Fikretu Hodžiću.

Tešanj može biti ponosan budući da se jedini predstavnik iz Tešnja, Alija Džanić, među 33 takmičara iz cijele BiH, izborio za zlatnu medalju u konkurenciji do 80kg.

Džanić je nastupao ispred Fitness cluba New body Tešanj, a mogu biti dvostruko ponosni na ovaj uspjeh jer je mladom Džaniću ovo bio debitantski nastup.

Ovaj rezultat omogućio je našem mladom takmičaru učešće na 20. prvenstvu Balkana u body buildingu i fitnessu, gdje će predstavljati našu zemlju, a takmičenje će se održati od 06. do 08.05.2011. godine u Tuzli.

Važno je napomenuti da Alija Džanić nije naišao na razumijevanje općine Tešanj niti bilo kojeg sponzora s prostora Općine. Jedina nesebična podrška mu je bio Fitnes club Tešanj, treneri Vernes karagić, prof.sporta i tjelesnog odgoja te Irfan Mujaković, inače državni prvak u bodybuildingu, kojim se ovom prilikom Džanić iskreno zahvaljuje te ističe da su uistinu zaslužni za njegov uspjeh.
Drugi predstavnik Fitness cluba Tešanj, Starčević Haris iz Doboja osvojio je srebrenu medalju u kategoriji do 75 kg Juniori.

Selvedina Spahić

O Tesanj Net

Jedan komentar

  1. Čestitke za Džanića, hvala profesorki Selvedini na informaciji….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *