Plan za ovu godinu preko 24 hiljade KM

Na redovnoj Skupštini Sportskog saveza Općine Tešanj delegati su usvojili izvještaj o radu UO i finansijski obračun za prošlu godinu, izvještaj NO, plan aktivnosti za ovu godinu i budžetski plan za 2011. godinu.

Ukupni prihodi za 2010. godinu su 17.453 KM dok su rashodi 32.755 KM. U ovoj kalendarskoj godini planirana sredstva tešanjskog Sportskog saveza su 24.152 KM. Pod okriljem Sportskog saveza Općine Tešanj djeluje 19 klubova.

O Halid Fejzic

12 0 komentara

  1. Imali ovaj mladi profesor tjelosnog odgoja u SŠC karaktera, zar mu nije dosta, pokrao je narod jednom, i opet mu dajete sansu, ili se ovdje neko pravi glup ili slijep, dokad cemo dalje ovako…

  2. E vidiš Nedime, zašto ti kažem da ne ide ovako. Nisam ni ja za ovaj UO Sportskog saveza, nije to to, ali smijem i to javno reći. Pogrešnih ima dosta tu, ali nije to tema.
    Sad će opet po meni ovi neki šta ja sad imam da pametujem, ja samo kažem nije pošteno nazvati nekoga lopovom iza nadimka, bez dokaza, bez ikakvih argumenata. Samo da napomenem da sam jedno vrijeme bio kao član i jednog i drugog našeg košarkaškoga kluba (i opet dažbe, od srca..) i samo su se vrtile neke priče, nebuloze, bez dokaza, blatili se jedni, drugi.. Niko nije imao huda da potegne finansijsku policiju pa da se to raščisti.. Ovako se razišli kao najljući neprijatelji, a jedan grad.
    Ne branim nikoga, ako je i moj brat kriv i pokrao neka odgovara ali ovako nije fer iza nadimka desnica reći za nekoga da je pokrao narod.. Mislim da Nedim kao adminsitrator ovo treba prvo pregledati i skontati ide li u eter ili ne ide.. Šta sad da radi profesor, kome da se pravda? Pogodilo ga sigurno jeste, jer da mene neko nazove lopovom na portalu ja bih išao do kraja dok ne bih saznao ko je i pokrenuo bih sigurno postupak.
    Samo toliko, jer da nisam reagovao bilo bi da odobravam.

  3. Sefket postovanje prema tebi, nije uredu ja priznajem, ali nisi od pocetka pratio komentare, sve rasprave i mrznju su zapoceli kolege Emir Unkic, i njegova stranacka raja. Vidis administrator je tu najmanje kriv. Rat koji su vodili gore navedeni protiv nacelnika posljednjih 6 mjesece, a da ne govorimo prije, i pljuvanja niko sem mene nije skupio snage da im se suprostavi, za sve je to bilo normalno. Gore navedenog prosefora ne znam mu ime spomenuo sam u tom kontekstu a znam zasto, da je bio kakav treba svijet ne bi pricao, s medom radit a meda ne lizat tesko je. Prozivao je isti taj profesor druge, ali tajnim anonimnim pismima, ali se nije osvrtao i gledao sta on radi.

    Odgovorno tvrdim da iza svih prozivanja pa i za radove i tvoje zalaganje na cisnjenju umijesan Emir Unkic. On je taj iza nadimaka almazaga,papak best, pripadnost istoj stranci ne znaci da te on gotivi, ima nesto sto se iza ledja prica. A to nesto je tvoj uspjeh.

  4. ….On je taj iza nadimaka almazaga,papak best, pripadnost istoj stranci ne znaci da te on gotivi, ima nesto sto se iza ledja prica….
    pripadnost istoj stranci…… Mene i tog?
    Ja opet ponavljam, nisam član niti jedne partije ili stranke od 1990.godine!!! A ako su nam ideje iste, Bože moj, ali strategija nije – opet Bože moj.
    Iza mene ne stoji niko iz politike, vjeruj mi. Kad ne valja imam potrebu da kažem, da predložim, jer oni su tu radi nas, troše naše pare i onda neko mora i da to kontroliše. Ako oni ne znaju, imamo mi građani pa nam je zadaća da im ukažemo, barem na ovo što možemo.
    Imao sam vremena pa sam malo prošvrljao po komentarima tih svih što ti navodiš, šta reći? Lako je iza nadimka pa neka sebi svako razabere, ali hajde ovako. Eto vidio si neki dan za ona priznanja, ta almazaga il ita jveć neki, u zemlju propali. Neka izađu sa argumentima, neka kažu šta nije uredu…
    Ja sam se javio jer nije fer prozivati iza nadimka čovjeka ako nemaš čvrste dokaze.
    Ako je bilo kakvih mutnih radnji, pa ima ljudi i za to postupak! Mislim da bi bilo fer da se ćovjek ujavno izviniš, barem ja takio mislim, jer pretpostavljam (ako je već pročitao) kako se osjeća. Neko te prozove za nešto što nisi ali šta sada učiniti?

  5. Sefket ponavajuci tebe, SVAKA CAST, tebi i kao covjeku, grijesim sigurno sto se tice politickog opredljenja tvog, to ti se izvinjavam, ali oni SDP-ovci sa kojima sjedis i imas iste ideje, oni te satanuju na i sve one komentare i umanjivanje zasluga za tvoj doprinos su tvoji prijatelji. Radis dobro i imas šlifa zato, ali Emir i ostala kompanija rokera, imaju viziju da se sve radis u korist vladajuce stranke u Tesnju. Iz tih razloga ste im i ti i onaj presjednik eko mladi trn u oku. Ne budi u zabludi,sva ta tapsanja po ramenu su politika ovo je moj zadnji komentar na ovo, sva prozivanja, za tvoje zalaganje, cine tebi bliske osobe, za koje ni pomislio ne bi, i ja sam iza nadimka, ali zapamti da ce vrijeme pokazat to,iste price prepricavaju po Tesnju… a sto se tice profesora gore Ja mu se izvinjavam ako grijesim…

  6. E bravo jarane.. tako treba..
    a ne brini za mene, mada Ti hvala na brizi..imam ja leđa i za mnogo jače, svašta sam ja proživio u ovome životu….
    A ti koji misle da radim u korist, kako ti reče vladajuće stranke, ako žele mogu im pokazati i pisma koja sam slao načelniku Užičaninu (tada nije bio internet u Općini) koji sem onog proširenja kod Rječke dšamije ne prihvati ništa od predloženoga moga. Čak su se na neke prijedloge i smijali na sijelima, ali eto dođe sve na svoje. Njegovog zamjenika ne bih ni pominjao, tu je bio samo formalno, ali i gdin Huskić je dobio najmanje 300 mailova sa prijedlozima pa i on se ne pokaza nešto.
    Sada kada je došao Šišić i fakat napravio od Tešnja nešto, sad ja ispadam za njih NIJIHOV..
    Imam ja i mailove gdje sam pozivao i druge makar za ovu akciju PET, i ko im je svima kriv kad svi gledaju KO JE PREDLOŽIO, ako nije naš – miniraj, ručna se povuče… Onda drugi organizuju sebi neke solo akcije, pa se slikaj i objavi, pohvaljujem i to, ali bilo bi kudi kamo korisnije i efikasnije da se to iz jednog centra koordinira. Nećemo mi još mnogo godina doći pameti, nažalost. Eto gledaj sada, mjenjaju komandira policije i dovode nam iz Zavidovića tipa. Danas čujem da se mjenja i na Carini glavni? Je li vrijeme isteklo ovom ili imaju nekog boljeg???
    Pa zar mi nemamo našeg kadra, ovaj će potrošiti na gorivu za 4 godine 50 nečijih plata. A uzimaće garant i za odvojen život jer mu je nanesena duševna bol, nije stalno s porodicom i ti folovi. Naravno tu je i vozač, kao vozač i tjelohranitelj. Pa pobogu, oni su javne ličnosti. A matere mi mile, evo 1994.godine ja u Ljubljani bio na pijaci i kraj mene proše predsjednik Slovenije Kučan sa ženom, i nosi ceker i korpu onu pletenu, došao čojk na pijacu. I niko ga ba i ne gleda, hebe se njima ko je ko.
    Pitam svoga prijatelja iz SDP, ako vjećnici ne idu na sjednice OV Tešanj hoće li primiti nadoknadu? Kaže zašto da ne? Pa pitao za štrajk policije jednog iz SDA: je li se te dane umanjila plata tim što su štrajkali, kaže koliko zna nije?!?!? Halo?! Kako bi bilo ja ne dođem na posao i dobijem platu? Ko će mi to dati ako nisam radio??? Valja jarane zaraditi, a ne ovako sa budžeta, od nas…. Ali da ne idem u dubiozu, hvala Tebi što si se izvinio profesoru, jer to je bilo nešto što si morao uraditi.
    A gdje je sada opozicija ili pozicija, kako god hoćeš, kada se dešavaju ove kadrovske promjene, ili će naći opravdanje da se ta politika određuje s vrha…. ma….

  7. Emir Unkic Deba

    Desnice, ja nemam potrebu da se krijem, i na ovom portalu kao i na drugim tešanjskim portalima, a i medijima sam pisao i doticao one pred kojima mnogi ne smiju reći a, bilo veliko A ili malo a.
    I to sam potpisivao svojim imenom prezimenom.
    Ako imaš problema moj broj je 061/277-254 i možeš me u svaka doba dana i noći kontaktirati, a i znaš gdje se i nalazim.
    Tvrditi „odgovorno“ da se iza tog i tog nadimka krije ta i ta osoba, može značiti jedno da se ja Emir Unkić zvani Deba želim zavaditi sa Nedimom (koji posjeduje podatke o posjetiteljima tesanj.neta) s kojim imam korektne odnose, pa u neku ruku i prijateljske, ili pak da sam ja predmet “istrage” određenih “krugova”…

    Na društvenoj mreži FB sam blokirao određene osobe koje se kriju iza nadimaka, kako bi izbjegao nepotrebno gubljenje vremena, ali tek sad vidim da su te iste osobe postale ponovo aktivne na ovom portalu.
    Ono što je zabrinjavajuće jeste činjenica da iste te osobe tipa desnica, crna lala, anisa masic znaju gdje mi se sin kreće, gdje mi kćerka studira, gdje mi žena radi, kao i svaki moj pokret, tako da mi dan počinje zavirujući ispod auta da provjerim da li je neko “slučajno zaboravio neki predmet”.

    Ono što Šefket radi, kao ekolog, veoma cijenim i u više navrata sam s njim razmjenjivao fotografije i informacije vezano za tu aktivnost. Nisam imao priliku da Šefketa tapšem po ramenima, ali ovo je tipičan pokušaj Desnice da zavađa ljude, pa tako pokušava dovesti u sumnju i prijateljstvo Zoraida rokera i Šefketa, tvrdeći (u komentaru) tobože da Zoka radi radi jedno a priča drugo. Neću da ulazim u relacije Šefket-Načelnik, ali da je aktivizma više kod drugih, kao što je kod Šefketa i Zoraida i sličnih pojedinaca sve ovo bi daleko bolje i drugačije izgledalo. Malog iz EKO mladih ne poznajem , tako da ga nću ni komentarisati.

    Kako je Desnica rekao da je to njegov posljednji komentar po ovom pitanju, i moj će biti, a “drugima” ću prepustiti da se bave slučajem Desnice, Anise Masic i Crne Lale.

    I na kraju, veliko je to kad se Desnica počeo izvinjavati.

  8. Unkicu nemoj da me povezujes sa stvarima sa kojima nemam veze. Prvo i osnovno je da se i ja pitam ko je Anisa Masic, i niko adekvatan mi ne pada na pamet.

    Ti si dosao u carsiju i hoces odmah nesto da šefujes i vladas, ti to radi u svojoj MZ a nama pusti nasu carsiju.

    To sto ti ovako govoris da cijenis Sefketa to ti pricaj nekom drugom. Znas li sta je za tebe Šefket, covjek za razliku od tebe.

    iii mani ti price.. ti se bavi politikom da dobijete opstinu Jelah, pa gore prdite sta hocete…

  9. Hvala vama obojici što moje ime ne pominjete u ružnom.. ali manite se mene, ba, sada ispade ovdje faca o kome se piše.
    Nisam ekolog, ali radim dosta na ekologiji. radim ja i druge stvari, ali uopće nije to ni bitno. Ja želim da dam doprinos u uređenju svoga grada, imam pravo na to. Pa ne moram valjda biti u nekoj stranci ili partiji pa da se i to važe??? Ja imam prijatelje iz svih stranaka i partija, ali nisam im ja kriv za to!
    Ne treba mene niko da tapše po ramenima, ja mislim da svi za svoj grad, MZ, ulicu moramo vidjeti kako rješavati probleme. Ja imao priliku da ideju pretvorim u projekat i eto upalilo je…. i zato mi drago kada neko vidi, a novci mi od toga ne trebaju, vjerujte mi.
    Da vam zasita kažem da sam mailove slao na najemanje 40 adresa načelnika općina u Federaciji, više desetina eko udruženja, molio, kumio da i oni krenu.. Ali još niti jedan načelnik mi ne odgovori, ni gdje je SDA, ni gdje je SDP…
    Tako i ovo desnica m ise ne sviđa, … za tebe je Šefket čovjek za razliku od tebe…. nemoj ba, nema potrebe dizati tenzije do te mjere.
    Ostavite vi mene po strani, hvala vama na lijepim riječima, a i predlažem da se i vi manje prozivate… nema koristi niko od ovoga…

  10. Adnan Šeljmo

    Poštovani
    Ovaj gore prof je Adnan Šeljmo. Nemam namjeru da se krijem iza nadimka, da napadam ljude….
    Što se tiče potkradanja naroda ako imate bilo koji dokaz, da se radi o 0,50KM prijavi me nadležnim organima. Ako Vas interesuje moje poslovanje možete otići u poreznu i vidjeti što sam sve prikazao u poreznom kartonu. Što se tiče stranice i admnistratora to govori o ozbiljnosti stranice i njenom radu. Pozdravljam gosp Turalića i drago mi je da ne nasjeda na ovakve provokacije koje dolaze od osoba koji ni ime nemaju. Što se tiče kritike svaka stoji dali loša ili dobra bila. Kod nas se uvijek kritikuje jer samo se ima vremena za kritiku ( nšta drugo se i ne radi ). Što se tiče sportskog saveza moja je uloga, funkcija je POTPRESJEDNIK SAVEZA. To je gospodin autor trebao napisati, kao i šta je se raspravljalo na skupštini koja je bila javna i održana u prostorijama općinskog vijeća. Ako je nekoga pogodilo što sm rekao da kod nas udruženje ( klub ) mogu osnovati “tri zidara” jer prema zakonu o fondacijama i udruženjima to i jeste prava istina…. Ostatak mog izlaganja i reagovanja možete pitati autora jer je i sam bio prisutan.
    A što se tiče politike to možemo na kafi ili pod pravim imenima
    s poštovanjem
    Adnan Šeljmo prof

  11. Profesore vidi se da nisi iz carsije…iskreno me ne zanima tvoj porezni karton, ti izgleda bolujes od amnezije zaboravljas one projekte kosarka fazon,

    a ne bi se ponizio toliko, da s tobom kafu pijem i pricam o politici.

    Izvinuo sam ti se gore, budi covjek pa reci jesul transparento ulozena sredstva vezana za projekte pod otkriljem SBIH.

    Opet ti si dobar, kakvi su ona dvojica brace iz Piljuzica. Ne znam koliko vec godina grade taj zid, i da li imaju bilo sta dokumentacije vezano za onaj teren.

  12. Adnan Šeljmo

    ovo će biti moje posljednje reagovanje na “kasabsku” priču
    što se tiče projekata za košarku raspitajte se zbog čega nikada nije usvojen finansijski izveštaj na skupštini, ima video zapis cijele skupštine.
    A nemojte me uopće povezivati sa SBIH jer stvarno sa njima nemam ništa
    Rekao sam u prethodnom reagovanju ako imate nešto protiv mene imaju nadležni organi i nemojte me porediti sa drugima a pogotovo politički aktivnim ljudima

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *