Posjeta Vlade Kantona Općini Visoko

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa premijerom Fikretom Plevljakom posjetila je 18. maja ove godine Općinu Visoko u sklopu obilaska općina Kantona i upoznavanja sa situacijom na terenu. Tom prilikom održan je zajednički sastanak članova Vlade sa predstavnicima općinske vlasti. Na ovom sastanku raspravljalo se o brojnim temama, a Munib Alibegović, načelnik Općine upoznao je članove Vlade sa strukturom privrede i stanjem  prirodnih potencijala, te sa aktuelnom problematikom u više oblasti, počev od infrastrukture, preko zdravstvene zaštite do obrazovanja i turizma.

U sklopu posjete Općini Visoko, Vlada Kantona obišla je historijski lokalitet Mile gdje je o značaju ovog, ali i drugih arheoloških nalazišta na ovom području govorio Senad Hodović, direktor Zavičajnog muzeja Visoko. Nakon toga, upriličena je i posjeta Osnovnoj školi „Kulin ban” koja ovih dana slavi 130 godina postojanja.

Na kraju, članovi Vlade obišli su lokalitet „bosanske doline piramida” gdje im je o najnovijim dostignućima i daljnjem projektu iskopavanja govorio Semir Osmanagić, istraživač i predsjednik Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

 

Press služba ZDK

O Press sluzba ZDK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *