Prijem za Kemala Baysaka počasnog konzula BiH u Turskoj

Prijem za Kemala Baysaka počasnog konzula BiH u Turskoj

Zenica, 01. 06. 2011. – U okviru posjete Bosni i Hercegovini, jučer je premijer Zeničko-dobojskog kantona, Fikret Plevljak organizirao prijem za Kemala Baysaka, počasnog konzula BiH u Republici Turskoj, osnivača Federacije udruženja kulture BiH i Turske, predsjednika Upravnog odbora turske kompanije TERBAY Izmir i bivšeg gradonačelnika Općine Karsiyaka.

Tokom prijema  razgovarano je o unapređenju saradnje Zeničko-dobojskog kantona i regija u Turskoj, uspostavljanju čvršćih poslovnih odnosa između kompanija koje se bave sličnim djelatnostima te o zajedničkom nastupu naših i turskih firmi na evropskim i svjetskim sajmovima privrede. Prilika za to ukazat će se već u septembru ove godine kada u Zenicu i Zeničko-dobojski kanton dolazi veća grupa turskih privrednika s ciljem uspostavljanja poslovnih odnosa sa preduzećima sa područja našeg Kantona.

Počasni konzul Baysak ponudio je ponovno svoju pomoć u razvijanju šire kulturne povezanosti između dvije zemlje. Premijer Plevljak zahvalio je visokom gostu na svemu što je dosad uradio za promoviranje naše zemlje i njenih poslovnih interesa u Turskoj i izrazio nadu da će čvršća saradnja u narednom periodu između kompanija iz BiH i Turske na najbolji mogući način potvrditi dugotrajno prijateljstvo dva naroda.

 

Press služba ZDK

O Tesanj Net