Grbić u Euroorijentacijama-4

Međunarodna književna saradnja mladih pisaca BiH i Slovenije tokom 2011. godine realizirat će se u okviru projekta “Euroorjentacije”, koji su zajednički osmislili i u protekle tri godine realizirali članovi “Književnog kruga-KNS”  i mladi pisci iz Slovenije.

U dvojezični, bosanko-slovenački zbornik uvršteno je trinaest najboljih literarnih autora Bosne i Hercegovine, među kojima je i Grbić Safer koji se u ovaj zbornik plasirao pjesmom iz njegove posljednje zbirke pjesama „Prijestolonaljednikovićka“, a koja je objavljena u izdavačkoj kući „Arte“ Beograd.

Nakon promocije ove zbirke u Beogradu, a koje je organiziralo Ministarstvo za veru i dijasporu Republike Srbije, u Sarajevu na Sajmu knjige i Bijenalu knjige, a koje je organiziralo Ministarsrvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, ponovno u Sarajevu na Sarajevskim danima poezije, a koje je organiziralo Društvo pisaca BiH, promocije u Tešnju…, Grbić je ostavio pečat na mladu bosanskohercegovačku poeziju i trag na međunarodnoj sceni.

Iz KNS Sarajevo ističu da se radi o poeziji koja će biti uvrštena u dvojezični zbornik, kao znak suradnje mladih pisaca Bosne i Hercegovine i Slovenije, te njihove buduće afirmacije.

Safer Grbić u svojim izjavama za medije komentira kako neće stati samo na ovome, nego da će svoju poeziju i svoj grad, nastavljati promovirati i dalje. Naime, Grbić priprema novu zbirku poezije „Orient et Occident“ koja će izaći u prodaju početkom slijedeće godine, a za koju su već sada zainteresirane mnoge izdavačke kuće u Bosni i Hercegovini.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *