Grbić u zbirci Svjetske poezije

“Noćnik čuvara Tešnja” je zbirka pjesama koja je predhodne godine oborila rekorde čitanosti činjenicom da je tiraž rasprodat u samo petnaest dana. Ova zbirku pjesma autor je izdao u izdavačkoj kući Planjax i napisao personalnu kritiku što je ocijenjeno kao veoma inovativan poduhvat za mladoga autora.

U svojevrsnu zbirku Svjetske književnosti, a koju je kreiralo Udruženja za kulturu Novo Sarajevo pod nazivom „ Duhovna konekcija“ uvršten je između ostalih i bosanskohercegovački umjetnik Grbić Safer, koji za svoju poeziju u posljednje vrijeme dobija samo pozitivne književne kritike relevantnih književnih kritičara.

Naime, radi se o zbirci književnosti „Duhovna konekcija“ u koju je uvršteno 212 autora iz 21 zemlje sa 4 kontinenta, a Grbić je uvršten svojom prvom zbirkom poezije „Noćnik čuvara Tešnja“, koja i nakon dvije godine od dana izdavanja dobija nagrade i pohvale.

Zbirka „Duhovna konekcija“ biti će promovirana na Centralnoj promociji Međunarodne kulturne manifestacije „ 5. Novosarajevski književni susreti – Sarajevo“ u mjesecu augustu, kada će Grbić osim „Noćnika čuvara Tešnja“ promovisati i svoju drugu zbirku pjesma „Prijestolonasljednikovićka“, koja je uvrštena u „Euroorijentacije4“ – dvojezični, bosansko- slovenački zbornik poezije.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *