SRETNO NA PRIJEMNIM ISPITIMA!

Početkom ove godine, predsjednik OO SDA Tešanj, Šemsudin Mehmedović uručio je 17 stipendija učenicima i studentima s našeg područja.

U maju mjesecu ove godine održano je predavanje pod nazivom “Profesionalana orjenatacija” za maturante koji nastavljaju svoje obrazovanje. Budući studenti su imali priliku da jasnije odrede svoje profesionalno usmjerenje jer su tom prilikom im predavači iznijeli sve potrebene informacije kako o obrazovanju u BiH, tako i o potražnji na tržištu rada i pokretanju vlastitih poslovnih ideja nakon završetka fakulteta.

U junu ove godine organizovali smo projekat “Pripremna nastava za prijeme ispite”. Pripremna nastava za prijeme ispite bila je namijenjena našim budućim studentima kako bi im se olakšalo polaganje prijemnog ispita na fakultetu za koji su se odlučili.

Pripremnu nastavu je pohađalo 130 polaznika. Predavanja su održana u ciklusima, a imali su priliku slušati predavanje iz predmeta Matematika, predavač: prof. Adem Huskić; predmet Bosanski jezik i književnost, predavač: prof. Nadina Bešlagić; predmet Biologija, predavač: prof. Nura Subašić, predmet Hemija, predavač: prof. Dijana Huskić.

Polaznici pripremne nastave su bili veoma oduševljeni i veoma zahvalni predavačima iskazujući pri tome nadu da će ovakav vid pripremne nastave imati i naredne generacije jer su njima ova predavanja puno pomogla. Ovom prilikom se još jednom srdačno zahvaljujemo predavačima na odvojenom vremenu i trudu, a našim studentima želimo puno sreće i uspjeha na prijemnim ispitima koji im predstoje.

Naravno, još više uspjeha im želimo na fakultetu i da ostvare što bolje rezultate, dokazujući još jednom da se naši studenti prepoznaju kao vrhunski stručnjaci kako u BiH, tako i u inostranstvu.

Mi kreiramo pozitivne standarde

Stranka demokratske akcije ima jasan stav prema mladim ljudima u BiH: učiniti ih sposobnim da sami kreiraju zdrav i afirmativan ambijent za život i rad u svojoj zemlji. Jedan od načina kako bi se to i ostvarilo jeste omogućiti im kvalitetno i efikasno obrazovanje. U tom pogledu OO SDA i AM SDA Tešanj kontinuirano rade na kreiranju pozitivnog ambijenta za obrazovanje i profesionalno usavršavanje mladih ljudi.

Komisija za informisanje OO SDA Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *