Ramazanska čestitka

Kakav bi trebao biti naš odnos prema Stvoritelju nebesa i Zemlje, i svega stvorenog, propisao je Svemogući Bog. Istovremeno nam je ostavljena sloboda izbora, sloboda koja svakome ostavlja mogućnost da slijedi Uputu ili odabere neki drugi put. Ako izaberemo pravi put, nadamo se Božijoj milosti i svakom dobru, a ako odemo krivim putem – gubimo nadu i očekujemo da ništa neće biti dobro.

Ramazan je posebna prilika za sve koji slijede posljednju Božiju Knjigu – Qur'an Časni, da sami provjere svoj odnos prema Bogu i prema ljudima, da ga poprave i da budu najbolji primjer interpretacije islamskog učenja, a ne da o islamu govore i predstavljaju ga oni koji ga mrze, ili koji o islamu ne znaju ništa.

Sa ovim mislima, svim muslimanima upućujemo čestitke povodom nastupajućeg mubarek mjeseca Ramazana, sa dovom uzvišenom Stvoritelju da vam podari dobro zdravlje, raspoloženje i uputi na pravi put a svim građanima općine Tešanj svako dobro.

PREDSJEDAVAJUĆI OV-a                                                                             OPĆINSKI NAČELNIK

Esmir Subašić                                                                                                     Fuad Šišić, dipl. ing. maš.

O Press Opcine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *