Promocija Radon Plaza

Libreto i svojevrsna zbrika poezije koja je stekla svjetsku pozornost pod signifikatnim nazivom „Prijestolonasljednikovićka“ bh. autora Grbić Safera biti će predstavljena sarajevskoj publici 5.augusta. u hotelu Radon Plaza.

U sklopu Međunarodne kulturne manifestacije „Novosarajevski književni susreti – 2011“ biti će promovisan libreto i svojevsrna zbirka poezije bosanskohercegovačkog autora Grbić Safera pod nazivom „Prijestolonasljednikovićka“ koja je publikovana krajem mjeseca marta u Beogradu.

O ovoj knjizi pišu književni kritičari iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Amerike, Indonezije…, ali i akademik Nikola Grgić iz Srpske akademije nauka i umjetnosti.

Bosanskohercegovačka književnica Nura Bazdulj – Hubijar za ovu zbirku kaže :
„Grbićev književni ciklus je organiziran na vrlo jasno doživljenoj poetskoj i svjetonazornoj filozofiji, no, ono što je u njegovome slučaju važnije jest da on svojoj tematici prilazi iznimno inovativno…“

Istinitost domaće kritike za ovu knjigu prepoznata je u Europskim književnim krugovima, što je uzrokovalo da Grbić knjigu predstavi u zemljama Europe, a potom da knjiga bude prevedena na engleski, njemački, češki i švedski jezik.

Na promociji koja će biti održana u Sarajevu, u svečanome salonu „Dragon“ hotela „Radon Plaza“ o knjizi će govoriti Silva Langenfus iz Slovenije, Ibrahim Osmanbašić – predsjednik Udruženja za kulturu – Novo Sarajevo (KNS) i Jadranka Miličević iz fondacije CURE.

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *