Specijano Nikola Nikic za nas web portal

U prostorijama NK TOSK-a smo imali intervju s legendarnim igracem Zeljeznicara,selektrom mlade reprezentacije Bosne Hercegovine a sada sefom strucnog staba NK TOSK-a iz Tesnja.

Inače stariji ljubitelji fudbala sjećaju se Nikića. Bio je to veoma brz igrač sa nosom za gol. Igrao je za Želju a gradio je jedno vrijeme karijeru u grčkom Arisu, potom je devedesetih godina karijeru završio u Modriči Maksimi. Zanimljivo, nikada nije nastupio za reprezentaciju bivše Jugoslavije.

Atomci.ba: Za sami pocetak ovog razgovora da Vas pitamo kako je doslo do saradnje s NK TOSK-om?

Nikola Nikic sef strubnog staba NK TOSK Tesanj:Do saradnje je doslo na incijativu mojih prijatelja Adema Sisica i Izudina Ibrahimkadica jer oni su mi predlozili TOŠK.Poznavajuci da je TOŠK od imena i pedigrea,da postoji 84 godine i da pred sobom ima perspektivu odlucio sam se da budem gdje jesam.

Atomci.ba:Kakva je trenutno situacija u klubu i kako su Vas prihvatili u Tesnju?

Nikola Nikic sef strucnog staba NK TOSK Tesanj:U Tesnju je veliki broj navijaca Zeljeznicara iz Sarajeva tako da se osjecam kao kod kuce svoje.Zatekao sam u klubu ljude koji su veoma ambiciozni i perspektivni koji ce uz pomoc navijaca,privrede i opcinske vlasti biti sigurno tamo gdje mu je i mjesto.Ipak treba znati da je opcina Tesanj jedna od bogatih u drzavi i ako se udruze sve stvari ni Premier liga nije daleko.Sadasnji presjednik Jabandzic je bio kada je TOSK ulazio u veci rang i sigurno ne bih prihvatio “uzarenu funkciju”da nema ambicija da vrati TOSK gdje mu je i mjesto.

Atomci.ba:Mozete li nam reci nesto o igrackom kadru i ambicijama u NK TOSK-u:

Nikola Nikic sef strucnog staba NK TOSK Tesanj:Igracki kadar je ostao isti s nekoliko novih imena.Ja sam ekipu preuzeo 6 jula.2011 godine gdje su se to tada vratili igraci koji su ponikli u TOSK-u Hadziahmetovic Ismet,Dzenan Korajlic i Maid Skiljo a Uprava kluba je dovela jos Kurdica (Borac iz Jelaha) i Galamica (Proleter Teslic).Pa cemo da vidimo na polusezoni da li ce nam faliti igrackog kadra na odredjenim pozicijama a ambicije su da budemo medju dvije prvoplasirane ekipe u jesenjem dijelu.

Atomci.ba:Mozete li nam reci nesto vise o pripremnom periodu kao i rezultatima utakmicama koje su odigrane?

Nikola Nikic sef strucnog staba NK TOSK Tesanj:Prozivka je bila 6.jula.2011 godine i sve sto smo planirali od prozivke do prvog prvenstvenog kola protiv ekipe Ilijasa smo odradili na nasim realnim mogucnostima.

Rezultati u pripremnim utakmicama nam nisu bili prioretni,nego da vidimo na kome smo nivou fizicko-tehnicke-takticke pripreme,gdje smo pokazali visok nivo zrelosti kako na planu taktike i tehnike a uspjeli smo i na fizickom planu da pariramo mnogo kvalitetnim protivnicima.Skoro sve ove pripremne utakmice smo igrali poslije odradjenog mini ciklusa od 6 treninga,sto je iziskivalo velike psihicke i fizicke napore sto su momci odlicno i odradili,svako u svom domenu mogucnosti.

Atomci.ba:Za par dana pocinje prvenstvo sta nam o tome mozete reci?

Nikola Nikic sef strucnog staba NK TOSK Tesanj:Sada nam slijedi prvenstvo i treba da vjerujemo u sebe i svoje znanje,ali bez borbe i sportskog zara niko nam nece poklanjati bodove,za koje cemo sigurno morati proliti litre i litre znoja da bih osvojili.

Atomci.ba:U subotu pocinje prvenstvo gdje smo na nasim Lukama domacini ekipi Ilijasa koja je ove godine se vratila u Drugu ligu Centar:

Nikola Nikic sef strucnog staba NK TOSK Tesanj:Ekipa Ilijasa nije nepoznanica kao klub jer su u svojim redovima imali igrace poput Milomira Odovica(koji je nastupao u Zeljeznicaru) i sigurno i sada posjeduju kvalitetne i perspektivne igrace.Pokusat cemo ih da pobjedimo jer vjerujem u svoju ekipu i obecavam borbu i pozrtvovanje svojih igraca a naseg protivnika respektujemo i postujemo a bodovi ostaju na Lukama.

Atomci.ba;Sta bih porucili navijacima TOSK-a?

Nikola Nikic sef strucnog staba NK TOSK Tesanj:Atomci su jedni od boljih navijaca u nasoj drzavi uz moje Manijake.Bez navijaca smo slabiji a s njima mnogo jaci.Sigurno necemo razocarati navijace koje budu gledali TOSK-a u prvenstvu na domacem ali i gostujucem terenu,izgubiti se moze ali se mora boriti za boje NK TOSK-a.Nista necu obecavati ali borbenost i zalaganje do maximuma i da nasi navijaci kucama odu zadovoljni.

Atomci.ba:Da li ste imali prilike da posjetite nas portal(www.atomci.ba) i Vase misljenje o istom?

Nikola Nikic sef strucnog staba NK TOSK Tesanj:Prije nego sto sam stigao u Tesanj posjecivao sam web portal koji je s sigurnoscu jako pregledan i azuriran na kojem mogu pozavidjeti i klubovi u vecem rangu.

Atomci.ba:Zelimo da zahvalimo na odvojenom vremenu koje ste odvojili za nas web portal i da Vam mnogo pozelimo uspjeha u NK TOSK-u kao i privatnom zivotu i nadamo se saradnji u buducnosti s Vama.

Nikola Nikic sef strucnog staba NK TOSK Tesanj:Hvala Vam i ja Vama zelim mnogo uspjeha u radu i stojim na raspolaganju Vama i portalu koji vodite i ovim putem koristim priliku da pozdravim sve posjetioce portala i da podrze ovu mladu i perspektivnu ekipu NK TOSK-a na nasim Lukama ali i gostujucim utakmicama.

Razgovarao:

Sejo Muftic  (www.atomci.ba)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *