Cvijetni pehar

„EKO-MLADI“ i općina Tešanj dobitnici PRIZNANJA „CVIJETNI PEHAR“ za najaktivnije članstvo i najuređeniju općinu ZDK-a u 2011 godini

CVIJETNI PEHAR (stakleni pehar i pismena pohvala) je PRIZNANJE koje dodjeljuje Resursni Ekološki Centar Zenica (REC ZDK Zenica) svake godine najaktivnijoj članici sa područja ZDK-a i najuređenijoj općini na području ZDK-a. Ove godine je dodijeljeno organizaciji „EKO-MLADI“ i općini Tešanj.

Organizacija „EKO-MLADi“ je jedna od 10 članica Resursnog Ekološkog Centra Zenica. UO i Koordinator REC-a su kroz dosadašnju saradnju na različitim projektima prepoznali kvalitet i zalaganje udruženja „EKO-MLADI“ na polju ekologije, kao i uređenja uže i šire društvene zajednice, a posebno nakon veoma uspješne realizacije projekta „Izbor najljepše uređenog dvorišta / balkona ZDK 2011“ gdje je najveći broj po općinama zabilježen upravo u općini Tešanj.

UO i Koordinator REC-a su pratili i analizirali angažman lokalne uprave na polju ekologije u općinama ZDK-a, te su zaključili da je općina Tešanj na čelu sa Načelnikom općine ulagala i ulaže velike napore s ciljem unapređenja ekološko-turističke slike općine.

Uzimajući u obzir gore navedeno UO i Koordinator REC-a odlučili su da u 2011 godini PRIZNANJE „CVIJETNI PEHAR“ (pismena pohvala i stakleni pehar) dodijele KLUBU LJUBITELJA CVIJEĆA-TEŠANJ a to je u ovom slučaju organizacija „EKO-MLADI“ i općini Tešanj.

Stakleni pehar je prelaznog karaktera i u prostorijama općine Tešanj će ostati do sljedeće godine (2012), kada UO i Koordinator REC-a ponovo odaberu najuređeniju općinu, naravno to može ponovo biti općina Tešanj ili neka druga kojoj shodno kriterijima pripadne ovo PRIZNANJE. Za 2010 godinu PRIZNANJE je pripalo Klubu ljubitelja cvijeća Breza.

Dodjela ovog priznanja ima za cilj unapređenje ekološko-turističke slike općina ZDK-a, te animiranje svih stanovnika ZDK-a da daju svoj kontinuiran doprinos u zaštiti i očuvanju okoliša.

Ovom prilikom upućujemo iskrene čestitke općinskoj administraciji na čelu sa Načelnikom za dodijeljeno PRIZNANJE, te se zahvaljujemo za trud i angažman koji su uložili i ulažu s ciljem žaštite i očuvanja uže i šire društvene zajednice.

„EKO-MLADI“

PRIZNANJE je predstavnik REC-a u nedjelju 02.10.2011 godine uručio Predsjedniku UO udruženja „EKO-MLADI“, a predstavnici „EKO-MLADI“ će stakleni pehar uručiti Načelniku općine Tešanj.

O Tesanj Net