TOŠK teško do pobjede protiv Stupčanice

U sklopu 9. kola na federalnom drugoligaškom „Centru“ pred par stotina posjetilaca na gradskom „Luke“ u Tešnju odigran je susret između domaćeg TOŠK-a i Stupčanice iz Olova.

Do nove pobjede tešanjski „plavi“ došli su vrlo teško. U prvom poluvremenu osim lijepog gola najboljeg pojedinca susreta Harisa Kurdića, TOŠK je imao još pet-šest idealnih šansi. Nakon gola Kurdića gosti su brzo izjedačili preko Hote, koji je izigrao odbranu TOŠK-a za 1:1.

U drugom dijelu coach TOŠK-a Nikola Nikić pravi pravi potez, u igru ubacuje Galamića, Brakovića i Sadina Bašića, koji u igru domaćina donio svježinu i tom svježinom Tešnjaci su došli do teške ali zaslužene pobjede 2:1. Pobjedu domaćinu donio je slobodnjakom Bureković nakon katostrofalne greške gostujućeg vratara Nedima Kustre.

U TOŠK-u nemaju vremena za predah jer u srijedu u lokalnom derbiju idu na gostovanje jelaškom Borcu (zaostali meč 6.kola) a u subotu idu na gostovanje Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Treba istaći da sudijska trojka Ošijan, Oprašić i Plevljak nije se proslavila.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *