U prvom poluvremenu bolji crveni a u drugom bijeli

U prekrasnom ambijentu pred preko hiljadu posjetilaca na jelaškim „Šibovima“ odigrana je zaostala utakmica 6. kola druge lige FBiH – Centar“ između vječitih rivala na zelenom travnjaku Borca i TOŠK-a.

Od prvog sudijskog zvižduka Jelašani su furiozni krenuli ka golu gostujućeg golmana Korajlića. Plod takve igre je odličan potez Nedima Subašića koji je izigrao gostujuću odbranu i briljantim udarcem zatresao je vrata nemoćnog Korajlića.

U prvom dijelu idealnu šansu domaćini imali su preko mladog Mudrova. U drugom dijelu Tešnjaci ozbiljnije igraju i vrše konstantan pritisak na gol vratara Borca Deljkića i za deset minuta u nastavku poravnavaju na 1:1. U 55. minuti u svom šesnaestercu Mujkanović ruši sjajnog Kurdića za jedanaesterac. S kreča precizan je Emir Bureković za konačnih i realnih 1:1.

TOŠK je do kraja imao više od igre no najidealniju šansu za pobjedu imao je u samom finišu susreta napadač domaćina Žižo. Iako je utakmica između ova dva rivala ocjenjena kao utakmica „visokog rizika“ nijedan se incident nije desio.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *