Fudbal – Sudije upropastili duel na Koševu

U sklopu 15.kola Druge lige FBiH – “Centar” sarajevska Bosna na Koševu II pobijedila je TOŠK 2:1. Domaćini su poveli u 2. minuti lijepim udarcem Šahmanije. Poslije toga TOŠK uspostavlja igru i postiže Omahić regularan gol sredinom prvog dijela kojeg sudija Sead Sarajkić poništava iz samo njemu znanih razloga. U 31. minuti Kurdić je u idealnoj šansi, kojeg kao zadnji igrač ruši Burić na ivici šesnaesterca Bosne. Iako su svi očekivali da će Sarajkić dodijelit mu crveni, on ga nagrađuje sa žutim kartonom. U 44. Jusufović iz ofsajd pozicije pogađa za 2:0. U drugom dijelu gostujući coach Nikola Nikić pravi hazraderski potez u igru ubacuje mlade igače braću Bašiće, Sabina i Sadina i Bahtića a na klupu šalje iskusne, ali nervozne Burekovića i Hadžiahmetovića i povrijeđenog Ljevakovića. Taj riskantni potez donosi rezultat. U jednoj lijepo izgrađenoj akciji Sabin Bašić sa oko dvadesetak metara matira Bešlića za konačnih 2:1. U 61. minuti zbog faula izgubljeni Sarajkić prestrogo isključuje Gakala.

U relativno fer i korektnoj utakmici sudac Sarajkić podijelio je 13 žutih kartona i jedan crveni. U duelu Bosne i TOŠK-a požutjeli su, Bibić, Burić, Babić, Bešlić, Kapetanović, Guta (Bosna) i Hadžiahmetović, Hankić, Omahić, Hatibović, Bureković, Bahtić i Korajlić (TOŠK).

Na kraju susreta coachi obje ekipe Alen Kurt i Nikola Nikić razočarani su na suđenje trojca u crnom, Sarajkić – Oprašić – Šesto. Šta reći o utakmici u kojoj je sudija glavna ličnost na terenu. Ja odavno nisam vidio utakmicu sa više katrona. Po meni on nije pomogao nama ali išao je iz greške u grešku. Mi smo pokazali kvalitet i da se nisu neke loše stvari desile u klubu, mi bi sa TOŠK-om igrali za prvo mjesto. Riječi su Alena Kurta. Suđenja je nula! Strašni sud! Ali osim lošeg suđenja, još jedna stvar mene zabrinjava a to su moji igrači, koji su olahko nasjeli na sudijsku igru i komentarisali njegove odluke. Ne mogu da shvatim moje igrače? Za mojih 56 godina nikada igrač nije promijenio sudijsku odluku. Šta je tu je, teško je igrati protiv jedne Bosne, druge Bosne, sudija! Riječi su razočaranog Nikole Nikića, kojem za samo jedan bod visočka Bosna oduzela jesenju titulu. Kako nam je rekao predsjednik TOŠK-a Edin Jabandžić mi ćemo ovih dana uputit protest N/FS BiH i tražiti da sudije Semir Sarajkić, Asmir Oprašić i Edis Šesto ni jednoj selekciji NK TOŠK-a nikad više ne sude jer nije prvi put da ova „gospoda u crnom“ ošteti TOŠK.

Halid Fejzić

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *