Predstavnici Vlade ZDK i Općine Tešanj posjetili MADI

 

Firma Madi ne može sama rješavati problem izgradnje spalionice animalnog otpada, nego to mora biti interes najmanje društveno – političke elite Ze-do kantona i viših nivoa vlasti, jedan je od zaključaka koji smo mogli čuti prilikom posjete ministara u Vladi Ze-do kantona i predastavnika Općine Tešanj firmi Madi.

 

Ispred Vlade Ze-do kantona prisustvovali su Samir Selimović (Ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Jusuf Duraković (Ministar za privredu) i Suad Omerašević (Ministar za boračka pitanja), dok je delegaciju Općine Tešanj predvodio načelnik Fuad Šišić sa svojim saradnicima.

 

Predstavnici Vlade iskazali su zadovoljstvo radom i ostvarenim rezultatima firme Madi, ali i obećali pomoć u okviru svojih mogućnosti i djelovanja.

 

Direktor proizvodnje Madi d.o.o. Tešanj Edin Jabandžić istakao je da je posebno zadovoljan što su članovi Vlade svjesni da privrednici određene probleme ne mogu rješavati individualno, nego u sprezi sa aktuelnom vlasti na bilo kom nivou.

 

U Sklopu posjete izvršen je i obilazak proizvodnog pogona firme, ali i upriličena posjeta firmi Sloga čiji je Madi odnedavno i vlasnik, kao i trgovačkom centru koji je u završnoj fazi izgradnje čija je površina cc 4700 m2.

 

Komisija za informisanje Madi d.o.o. Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *