Vlada ZDK planira programe za nadolazeću krizu

Prije dva dana u posjeti Tešnju bila su tri ministra iz Vlade ZDK-a, Samir Selimović, Suad Omerašević i Jusuf Duraković, ministar privrede ZDK-a, kojeg smo pitali da li Vlada priprema projekat spašavanja privrede ZDK-a povodom najave stručnjaka nov ekrize? Smatram da Općina Tešanj treba biti okosnica razvoja u ZDK-u. Zbog situacije u kojoj se nalazi ZDK i šire okruženje u Vladi ZDK-a planirali smo od naredne godine o novim programima poticaja privrednicima.

Izdvojio bi program STAT UP – otvaranje novih preduzeća, gdje će Vlada potencijalnim osobama, koje žele da se bave biznisom dati 2.000 KM osnivačkog uloga a biće za jednu godinu plaćeni porezi i doprinosi za direktora, pravit ćemo biznis plan a u drugom programu Vlada planira da očuva postojeća radna mjesta kod naših privrednika. Riječi su ministra za privredu u Vladi Ze-do kantona Jusufa Durakovića.

O Halid Fejzic

Jedan komentar

  1. Cuj pripremiti nadolazecu krizu ??? Pa daj vise ljudi,sve ove krize su vjestacke,u naprijed se zna dan i sat kada ce kriza poceti,a svaka ta vjestacka kriza je povod da se ljudima uzima lova.Prije par dana u Tesanj iz Sarajeva dolazi ekipa koja vrsi deratizaciju,a zadnja deratizacija u gradu je vrsena u augustu,a zakon kaze da se deraztizacija vrsi svakih sest mjeseci !?! Pa ko je ovdje lud,a ko uzima kes ?!? Ja ne znam kako ovom narodu vise otvoriti oci da ih svih ovih godina truju,al kvalitetno.Od nacionalizma,do vjestacki napravljenih krizi,izmisljenih bolesti…daj stoko probudite se vise !!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *