Sedmočlanoj porodici dvadeseta jubilarna kuća Oslonca

NHU „Oslonac“ iz Tešnja u ovoj godini uspjelo je u nakani da napravi još jednu kuću. Tešanjski humanitarci obradovali su sedmočlanu porodicu Fikreta Kruške iz Šija. Do sada je porodica Kruško živjela u neuslovnoj jednoj sobi u magazi. Fikret je nezaposlen, demobilisani borac AR BiH. Ushićenom Fikretu Kruški ključeve je uručio Sead Turkeš.

Osjećam se stvarno prelijepo, nemam riječi da to opišem. Zahvalio bih se svim ljudima koji su učestvovali da i ja moja porodica dobijemo krov nad glavom. Praktično ovo nam je prilika za neki bolji život. Riječi su presretnog Fikreta, koji još živi sa šest članova porodice, suprugom Edibom, djecom, Senadom (11), Adelom (8), Amelom (3), Almom (2) i sedmomjesečnom Senadom.

Sekretar NHU „Oslonac“ Nedžad Unkić ističe da su tešanjski humanitarci ostvarili svoje ciljeve za 2011. godinu. Planovi za naš ovogodišnji program su ostvareni. Napravili smo tri kuće i u tri obnovljena doma učestvovali smo djelimično. Naša snaga su naši članovi! Od te članarine, a cjelokupni iznos kuće Fikreta Kruške koštao je 22.697 KM, članovi Oslonaca su izdvojili 15.927 KM. Kazao nam je Nedžad Unkić, sekretar NHU „Oslonac“ i još dodao da su u ovoj akciji za jubilarnu dvadesetu kuću učestvovali, Općina Tešanj sa 5.000 KM, Secom 1.270 KM i Ševko Elez sa pet stotina maraka.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *