Održana osma Skupština Udruženja-udruge privrednika Biznis Centar Jelah-Tešanj

U tešanjskom restoranu „Ukus“ održana je 8. Skupština Udruženja-udruge privrednika Biznis Centar Jelah-Tešanj.
Delegati su jednoglasno usvojili finansijski obračun za prošlu kao i plan rada za ovu godinu, dok je odluka o održavanju Sajma u Tešnju prepuštena UO.

Obradovan sam da je na Skupštini prisustovao veliki broj naših članica. Imali smo dobru diskusiju i prijedloge učesnika a ono što mi čini zadovoljstvo je podrška članica Udruženja Upravnom odboru, ističe, predsjednik Udruženja-udruge privrednika Biznis Centar Jelah-Tešanj Muharem Sejdić.

Prije samog rada Skupštine prisutni su obavješteni da je potpisan ugovor sedamnaest građevinskih firmi o konzorciju na području općina Tešanj, Usora i Doboj Jug. Poslije dva mjeseca intenzivnog rada potpisali smo ugovor o konzorciju građevinskih firmi i o našem zajedničkom učešću u velikim projektima izgradnje infrastrukture u Bosni i Hercegovini i na tržištu van nje. Bitno je istaći da smo od Udruženja dobili maksimalnu podršku kao i potporu od administracije Općine Tešanj, koja je iskazala interes u narednom periodu da animira sve one koji mogu pomoći, riječi su Venana Hadžiselimovića, člana Udruženja-udruge privrednika Biznis Centar Jelah-Tešanj.

Upravni odbor odlučio je da nagradi devet firmi u tri kategorije, mala srednja i velika preduzeća. U ime gostiju, obratili su se pomoćnik tešanjskog općinskog načelnika Hamzalija Hojkurić, direktor Opće bolnice Tešanj dr. Rifat Sejdinović i predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica Sead Terzić. Skupšina tešanjskih privrednika gledajući iz mog ugla dala mi je puno motiva i primjera kako bi mi trebali uraditi svoj dio posla. Riječi su gospodina Terzića, koji je naglasio da se neće Sajam u Gračanici poklopiti sa tešanjskim, kao što je bio slučaj protekle godine. Sajam u Gračanici održat će se od 16. do 19. maja ove godine.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *