OO SDP Tešanj: Saopćenje za javnost

Sastanak SDP-a i Udruženja nezaposlenih demobilisanih boraca Tešanj

Na inicijativu Udruženja nezaposlenih demobilisanih boraca Tešanj danas je, 13. februara, održan sastanak sa predstavnicima rukovodstva Općinske organizacije SDPBiH Tešanj.
Udruženje je , sa svojim saradnicima, predstavljao predsjednik Suad Adžić, a SDP su predstavljali Senad Subašić-Federalni poslanik, Jasmin Smailbegović i Amil Buljubašić-Kantonalna poslanici i Vedran Kaser u ima Kluba vijećnika SDP-a.

Sastanak je prošao u dobroj atmsferi i sa puno razumjevanja, a neki od usvojenih zaključaka su:

– insistirati na objavljivanju sipiskova dobitnika sredstava za zbrinjavanje boračkih populacija i članova njihovih porodica,
– jačati institiucionalno djelovanje,
– povećati transparentnost u radu udruženja koja okupljaju boračke populacije,
– održati sastanak JOB Tešanj, Načelnika Općine Tešanj, Udruženja nezaposlenih demobilisanih boraca Tešanj i predstavnika u zakonodavnoj vlasti ZDK i Federacije FBiH…

Udruženje nezaposlenih demobilisanih boraca Tešanj daje puno podršku u radu Federalnom ministarstvu za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i ministru Zukan Helezu, te se nadaju da će novi Zakonom o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica, dat odgovor na mnoga pitanja sa kojima se susreće ova populacija.

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *