Održana svečana dodjela certifikata u sklopu projekta Vijeća mladih

Dana 27. februara 2012. g. u Hotelu Hollywood održana je svečana dodjela certifikata za polaznike/ce obuke u sklopu projekta Vijeća mladih. Tom prilikom su uručeni certifikati o uspješnom pohađanju obuke predstavnicima/ama 28 omladinskih udruženja iz FBiH. Program obuke od osam modula obuhvatio je sljedeće oblasti:

– Politika prema mladima;
– Javno zagovaranje;
– Upravljanje projektnim ciklusom;
– Namicanje sredstava, finansijsko planiranje,
– Računovodstveno i finansijsko upravljanje;
– Mehanizmi održive saradnje s vlastima u izradi sektorskih politika;
– Koraci za uspostavljanje vijeća mladih;
– Uloga i budućnost vijeća mladih;

Na svečanoj dodjeli certifikata obratili su se izvršni direktor Instituta za razvoj mladih KULT gosp. Jasmin Bešić, koordinatorica projekta Vijeća mladih gđa Belma Gijo, te polaznici obuke: gosp. Samir Beharić ispred Omladinskog centra Jajce i gđa Emina Sivić ispred udruženja CAZIN.NET.

“Nadamo se da će vlast prepoznati u nama partnere, kako bi i mladi mogli sudjelovati u svim procesima donošenja odluka za mlade, te krenuti zajedno u rješavanju problema i zadovoljavanju potreba mladih kroz implementaciju Zakona o mladima FBiH”.
Tom prilikom izražena je nada da će polaznici/e obuke, znanja i vještine koje su su stekli kroz program obuke, primjeniti u radu omladinskih udruženja i vijeća mladih, te na taj način doprinijeti boljem položaju mladih.

Sa područja Zeničko-dobojskog kantona obuku su prošli:

– Irma Zukić, KAKANJ
– Selvedin Ogrić, TEŠANJ

Program obuke održan je u sklopu projekta Institucionalni dijalog između mladih i vlasti kroz osnivanje vijeća mladih.

Udruženje mladih „OBALA“

O Tesanj Net

Komentariši