Trijumf odbojkašica i Jelašana

ŽOK Tešanj u posljednje vrijeme briljira i već sedam utakmica ne zna za poraz. Na domaćem parketu Tešanjke su zasluženo pobijedile ekipu Lukavca sa 3:1 u sklopu 13. kola drugoligaškog federalnog „Sjevera“.

Pred nekih 50 gledalaca Bosna TS u SRC Tešanj doživjela je svoj drugi proljetni poraz. Četu trenera Abdulaha Ajanovića pobijedila je tuzlanska Sloboda Solana rezultatom 19:10. U prvih par minuta domaćini su odigrali dobro i ravnopravno se nosili sa boljim Tuzlacima. U tvrdom prvom poluvremenu uz jaku odbranu i nefikasnost napadača obje ekipe rezultat se završio sa 8:6 u korist gostiju. Jedan od ključnih momenta kod rezultata 6:12 u 36. minuti desio se kada iskusni Adžamija u duelu sa Alenom Ramićem zarađuje treći crveni karton i svoju ekipu na cijedilu ostavlja u posljednih 24 minuta na milost raspoloženim Tuzlacima. U utakmici sa malo golova prvi strijelac je Hadžiomerović sa šest golova, zatim slijedi Smajlović sa pet i Čebić sa četiri gola, sva trojica igrači Sloboda Solane. Iako je igrao samo 35. minuta najviše golova kod Bosne TS postigao je Avdija Adžamija.

Danas je startovao i proljetni dio u Drugoj ligi FBiH – „Centar“. Na Šibovima Borac je golom Mujkanovića u 42. minuti pobijedio maglajski Natron dok je desetkovani TOŠK poražen u Ilijašu od istoimene ekipe rezultatom 2:0.

U okviru 14. kola u A-2 ligi Gradina Koteks Trica doživjela je potop u Bihaću izgubivši od domaćina 86:38.

Sutra u sklopu rukometne lige ZDK-a u 12 sati Bosna TS domaćin je Žepču. Susret se igra u SRC Tešanj.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *