EKO – DAN

Da bi makar malo doprinijeli u očuvanju planete Zemlje, učenici i nastavnici OŠ „ 9. septembar“ Medakovo su 20. marta 2012. godine priredili EKO – DAN. Po lijepom i sunčanom vremenu pristupilo se uređenju okoliša, kako matične škole u Medakovu, tako i područne škole u Trepču. Svi učenici i nastavnici su imali svoja zaduženja, tako da su neki čistili dvorište, neki su opet uređivali cvijetnjak, a neki krečili već zasađene sadnice.

Svako odjeljenje je imalo zaduženje da uradi i plakat na temu zaštite čovjekove okoline. Svi urađeni plakati bili su izloženi na školskoj ogradi pored ceste kako bi i prolaznicima skrenuli pažnju na očuvanje i zaštitu sredine u kojoj živimo. Izabrani su i najljepši plakati. U konkurenciji razredne nastave prvo mjesto osvojio je plakat III-1 razreda. Najljepši plakat u predmetnoj nastavi bio je onaj koji su uradili učenici VI-2 razreda. Svi učenici, a i nastavnici su tog dana donijeli i PET ambalažu. Oni učenici koji su se malo više potrudili i donijeli najviše plastičnih boca bili su adekvatno nagrađeni. Odjeljenje koje je skupilo najviše plastičnih boca bilo je odjeljenje VI-1 sa prikupljenih 2125 boca. Drugi su bili učenici III– 1 razreda s 1526 prikupljenih boca. Najviše boca prikupila je učenica VI-1 razreda, Amila Muminović, a ukupno je taj dan u centralnoj školi u Medakovu i područnoj školi u Trepču sakupljeno 10508 flaša.

Nakon uspješno obavljenih zadataka i proglašenja najboljih, učenici su zadovoljni otišli kući znajući da su uredili i sačuvali jedan djelić naše Planete.

Novinarska sekcija

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *