Uprkos pobjedi, Mrguda podnio ostavku

TOŠK je bez muka u duelu na svojim „Lukama“ pred nekih stotinu pedeset gledalaca trijumfom nad Vratnikom od 4:0 uknjižio svoju dvanaestu prvenstvenu pobjedu. Junak susreta bio je Sadin Bašić, trostruki strijelac (8,17, 55). Mladi Bašić je pokazao svoje fudbalsko umjeće, pogađao je i glavom, nogom i lobom. Zanimljivo je, da su oba gostujuća golmana Doder i Bodnaruk kapitulirali nakon udaraca Sadina Bašića. Kapiten TOŠK-a Hadžiahmetović je u 37. minuti takođe postigao gol. Tešnjaci su imali još pet-šest idealnih šansi a gosti su u 68. minuti pogodili slobodnjakom Kruščice stativu.

Nakon susreta održana je presica na kojoj su govorili predstavnik Vratnika Amir Husić i trener TOŠK-a Ajdin Mrguda, koji je podnio ostavku.

Amir Husić (Vratnik): Mi smo bili oslabljeni, imali smo nekoliko kažnjenih i povrjeđenih igrača. Zaslužena pobjeda TOŠK-a. U idućem kolu dočekujemo Visočake. Nadamo se da ćemo pobijediti i da ćemo pomoći TOŠK-u da bude prvi.

Ajdin Mrguda (TOŠK): Iz utakmice u utakmicu ekipa dobiva na čvstini i to smo pokazali u ovom duelu. Ova ekipa ima karakter i ona može napraviti rezultat. Ovo je najjeftiniji igrački i stručni kadar u povijesti TOŠK-a. Poslije ovog duela, ja podnosim ostavku i dajem svoj mandat Upravi na raspolaganje. Uprava nije ispoštovala naš dogovor. Odigrali smo samo jednu pripremnu utakmicu, nismo se adekvatno pojačali, klub nema predsjednika, sportskog direktora, vjerujte mi radimo u teškim uslovima a jedino sekretar kluba čini korake da klub opstane na nivou ko i sada. Simpetizeri TOŠK-a trebaju znati da klub ne ide na prvo mjesto. Zbog tih stvari podnosim ostavku i spreman sam da budem tu još desetak dana dok Uprava ne pronađe novog trenera.

Od marta prošle godine Mrguda je četvrti trener koji nije više trener TOŠK-a. Prije njega su „Luke“ napustili Nihad Alić, Nusret Vejzović i Nikola Nikić.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *