Mann Hummel BA donirao Općoj bolnici Tešanj novi aparat

Tešanjska „Opća bolnica“ je od danas bogatija za novi aparat dijagnostike kardiovaskularnog sistema (ergometrija). Predstavnici firme „Mann Hummel BA“ predsjednik NO Heinz Josef Flöper, direktor Smail Ramović, hr manager Arjana Krivdić i brand manager Adnan Lihić uručili su novi aparat direktoru „Opće bolnice“ Tešanj Rifatu Sejdinović.

Danas je poseban dan, uvijek pokušavamo da podržimo Bolnicu sa medicinskom opremom, danas je takav jedan dan u kojem Bolnici predajemo jedan uređaj. Ovo je sigurno dobar dan za bolnicu, ali i za nas, jer imamo intenzivnu saradnju koja se odražava i na firmu. Ono što je bitno za nas kao firmu, jeste da naši zaposlenici imaju medicinsku njegu, da im se pružaju usluge preventivnih pregleda, i to je način na koji Bolnica nama uzvraća podršku, jako smo ponosni na te usluge i također zahvalni. Uvjeren sam da ćemo tu inicijativu odnosno taj posao još proširiti, mislim da smo prvi u Bosni i Hercegovini koji ovako nešto provode što se tiče saradnje Bolnice i firme, u Njemačkoj je ovakva saradnja uobičajena, ali ovdje u Bosni istu želimo još intenzivnije provoditi. Riječi su predsjednika NO Heinza Josefa Flöpera.

Cijena novog aparata za ergometriju košta između 25 i 30.000 eura. „Mann Hummel BA“ učestovao je u kupovini aparata za hemodijalizu i patalogiju. – istakao je direktor „Opće bolnice“ Tešanj dr. Sejdinović

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *