Bosna i Hercegovina predstavila se po prvi put na sajmu – ATM Dubai 2012

Delagecija Bosne i Hercegovine, predvođena Erminom Salkičević-Dizdarević, zamjenicom ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i gosp. Brankom Đurić, federalnom ministricom okoliša i turizma, na svom službenom posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prisustvovati su svečanoj ceremoniji otvaranja i posjetili jedan od najvećih i najznačajnijih svjetskih turističkih sajmova ATM Dubai 2012, koji se održava u Dubai Međunarodnom kongresnom i izložbenom centru od 30.4.-3.5.2012., a na kojem se po prvi puta predstavlja i Bosna i Hercegovina. Uz suradnju i potporu turističke agencije Helen Holidays iz Istanbula, predstavljeni su turistički potencijali BiH, a za sredinu juna najavljeni su i prvi turisti iz zemalja Golfskog zaljeva te Turske Bosni i Hercegovini.

Posjetom delegacije bh. izložbenom štandu data je snažna potpora turističkom sektoru naše zemlje da se upusti u tržišnu utakmicu za svakog gosta nudeći kvalitetne turističke proizvode utemeljene na prirodnim ljepotama, bogatstvu tradicijskih i kulturoloških različitosti na malom prostoru.

Zamjenica ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH gospođa Ermina Salkičević-Dizdarević, iskoristila je i za brojne bilateralne susrete. Susrela se sa delegacijom Republike Turske predvođene amabsadorom Turske u UAE, njegovom ekselencijom Vural Altay i generalnim konzulom gosp. Elif Comoglu Ulgen te gosp.Ozgurom Ozaslanom, prvim tajnikom Ministarstva kulture i turizma Republike Turske. Pored toga, na marginama Sajma se susrela i sa ambasadorima Crne Gore i Venecuele, gosp. Aleksandrom Erakovićem i gosp. Lenin Bandres Herrera te predstavnicima ambasade BiH u Abu Dhabiu i Rijadu.

Na sajmu je, u ime ambasade BiH u Saudijskoj Arabiji bio prisutan i gospodin Elvir Ibrović.

Delegacija BiH je također posjetila i štand na kojem su izlagač bili hoteli Terme, Ilidža, Sarajevo.

(www.mvteo.gov.ba)

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *