Kadeti Trica-Gradina Tesanj

Juče u Sarajevu igrali kadeti “TRICA-GRADINA” Tešanj u jakoj kvalifikacionoj grupi. Naši kadeti koji su kao drugoplasirani u Zedo kantonu izborili pravo učešća na završnom, Federalnom finalu, do zadnjeg dana nisu bili sigurni da će učestvovati na završnici Fedralnog finaka zbog finanasijkih teškoća…ali, članovi Uprave, roditelji i dobri sponzori su omogućili da djeca ipak učestvuju na ovom finalu.

U prvoj utakmici iako su vodili veći dio utakmice i po 15 koševa razlike, pokazalo se da nedovoljan broj treninga naših kadeta tokom godine neće biti dovoljno za očuvanje rezultata i pobjedu.

Izgubili su rezultatom 81:69 od mostarskog Sparsa.

U drugoj utakmici igrali smo protiv favorizovane ekipe sarajevskog Sparsa.

Umor je učinio svoje i pružili smo dostojanstven otpor i rezultat na kraju i ne govori o tolikoj premoći kadeta sarajevske ekipe (koji kao kadeti treniraju 2x dnevno!!).

Rezultat bio 104:54.
Najvaznije da su naši momci igrali do zadnjeg sudijinog zvižduka punim srcem i pridobili simpatije malobrojne publike (napominjemo da je većina publike bilo iz Tesnja: rodititelji, studenti te naši sugrađani sa boravkom u Sarajevu došli su i dali podršku našim kadetima). Hvala svima. a kadetima zaista iskrene čestitke na uspjehu, zalagnju i brobenosti.

Sefket Turalic

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *