Bosna TS gostovala u Ubu i Loznici

U novoizgrađenoj dvorani koju su rukometaši srbijanskog UB-a čekali i dočekali poslije 54 godina tešanjska Bosna TS je odigrala prijateljski susret i slavila pobjedu protiv domaćina 30:26. U prvom dijelu domaćini su bili bolji takmac i otišli na odmor sa prednošću 14:11. U drugom poluvremenu Tešnjaci uzimaju stvar u svoje ruke i boljom igrom u odbrani i agresivnoj u napadu dolaze do zasluženog trijumfa 30:26. Kod domaćina najprecizniju ruku imao je Zarin sa sedam golova dok je Pavlović postigao gol manje. U Bosni TS prva violina bio je Vukojčić sa sedam golova dok je kapiten Adžamija postigao šest a mladi Mujić pet pogodaka.

Mi smo prvi put u UB-u i naši utisci su fenomenalni! Vide se da ovi naši prijatelji žive za rukomet i sport uopće. Velika nam je čast što su naši prijatelji iz RK UB odlučili da prva ekipa iz inostranstva budemo mi u novoj sportskoj hali koju su nestrpljivo čekali više od pet decenija. Sretan sam što smo sa podmađenim sastavom uz nekoliko iskusnijih momaka pobijedili odlične Ubljane. Riječi su sportskog direktora Bosne TS Refika Ćuste. Prijateljstvo između Tešnjaka i Ubljana začeto je septembra prošle godine kada su Srbijanci učestvovali na memorijalu „Fuad Prnjavorac Fudo“.

Zadovoljstvo nam je bilo ugostiti Bosnu TS iz Tešnja naše sportske prijatelje i pokušali smo da uzvratimo gostoprimstvom kakvo smo mi doživjeli prošle godine u prelijepom Tešnju. Jedva čekamo da nas naši drugari iz Tešnja ponovo pozovu. Riječi su predsjednika RK UB Radivoja Maletića.

Nakon duela Tešnjaci su obišli UB jednu od najrazvijenijih poljoprivrednih općina u Srbiji. UB osim što je grad rukometa on je i grad sporta jer Općina sa trideset dvije hiljade stanovnika ima čak 27 fudbalska kluba. Onda nije čudo da su ovdje ponikli Dragan Džajić i Dušan Savić legende sa „Marakane“

Nakon druženja u Ubu, Tešnjaci su bili gosti kod svojih dokazanih prijatelja iz Loznice. Rukovodstva oba kluba dogovorili su se da za predstojeći turnir u Tešnju Lozničani ponovo budu jedni do učesnika. Nakon odličnog prijema u Loznici tešanjska rukometna ekspidicija posjetila je Tršić, rodno mjesto tvorca današnje azbuke Vuka Stefanovića Karadžića. Prijateljstvo Lozničana i Tešnjaka njeguje se već pet godina.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *