OO SDP Tešanj: Reagovanje

Reagovanje Za SDA Tešanj boračka udruženja na općini i Savjetnik Općinskog načelnika Tešanj nelegalni predstavnici boračkih populacija

Pored svih nastojanja OOSDPBiH Tešanj da se na prostoru općine Tešanj održi politički zdrava klima, djelovanjem različitih interesnih, ali i kriminalnih skupina, nizom drugih retrogradnih činilaca, pojedinica, te vladajuće SDA Tešanj, nastoji se dezinformisanjem javnosti poremetiti i radikalizirati politička scena na općini Tešanj.

Tako Komisja za informisanje SDA Tešanj, u svom nepismenom Saopćenju, http://sdatesanj.com/index.php?option=com_content&view=article&id=139%3Ajeli-ovo-drava-za-ovjeka&catid=9%3Aaktuelnosti-oo-sda-teanj&Itemid=104 informiše javnost o „stranačko-kafanskoj“ posjeti Federalnog ministra za boračka pitanja Zukana Heleza općini Tešanj, dana 9. jula 2012. godine.

Ovom prilikom želimo da upoznamo javnost da je Federalnio ministar za boračka pitanja Zukan Helez na prostoru općine Tešanj boravio na poziv Općinske organizaccije RVI Tešanj, koja je ujedno bila i domaćin posjete, te da je tema razgovora bila revizija koju trenutno provodi ovo Ministarstvo.

Postavljamo pitanje SDA Tešanj: „Da li su, za SDA Tešanj, boračka udruženja na općini Tešanj nelegalni predstavnici boračkih populacija, te da li je Savjetnik Načelnika općine Tešanj za boračka pitanja Benjamin Preldžić nelegalni Savjetnik ???“
Također, postavljamo pitanje: „Da li su, za SDA Tešanj, ostali koji su prisustvovali razgovorima, a među njima i ratni komandantni (neki članovi SDA), RVI, borci legalni predstavnici boračkih populacija???“

U tešanjskom SDA, očito u panici od gubitka vlasti na predstojećim izborima, nastoje svoju katastrofalnu politiku prebaciti na SDP, te za sve loše okriviti SDP, ali im to ne polazi za rukom, pogotovu zbog činjenice da u SDPBiH svaki dan pristupa sve više novih članova, a evidentano je pristupanje razočaranih članova SDA u SDPBiH.

Na drugi dio Saopćenja SDA Tešanj, u kojem se tretira Opća bolnica Tešanj, ovom prilikom nećemo ali ćemo javnost ubrzo upoznati, a građani će prepoznati ko to Opću bolnicu Tešanj koristi za prikupljanje jeftinih političkih poena.

Komisija za informisanje
OOSDPBiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *