Rad na terenu

U ponedjeljak, 9. jula ove godine Premijer Vlade ZDK gospodin Fikret Plevljak je na općini Tešanj boravio u posjeti nekim privrednim subjektima, kako bi sa saradnicima sagledao stanje i planirao određene akivnosti.
Također, delegacija je posjetila i Općinski sud u Tešnju i sagledali stanje i potrebe ove važne društvene institucije.

Kao jedan od od službenih pokrovitelja „10. Rastok festa”, Premijer ZDK Fikret Plevljak posjetio je i Jedinstvenu organizaciju mladih „JOM“ Jelah, te razgovarao sa aktivistima iz Udruženja.

SDP pozdravlja takvu praksu državnih dužnosnika, da izađu iz kabineta i izravno stiču uvid i potrebe i probleme ljudi na terenu, te ovakvu praksu treba podržati i preferirati u radu institucija vlasti.

Premijer je, kao kadar SDPBiH i Šef Kantonalnog izbornog štaba SDPBiHZDK, u popodnevnim satima posjetio i OOSDPBiH Tešanj, te sa Predsjedništvom i Izbornim štabom OOSDPBiH Tešanj razgovarao o aktuelnim političkim zbivanjima u našoj općini i BiH.
Kroz razgovore je naglašeno da SDPBiH, pa i OOSDPBiH Tešanj, treba istrajati u svojoj politici, politici u korist Države i društva, njenih građana, bez obzira na sve nasrtaje propagande SDA da SDP vodi antidržavnu i antibošnjačku politiku.

Predizborno je vrijeme i očekivati je od konkurentskih stranaka razne podvale bez obzira koliko one štetile ukupnom političkom ambijentu.
SDPBiH ima konzistentnu politiku, koja biva sve više shvaćena i prihvaćena od građana, a to se pokazuje iz izbora u izbore što SDP stalno dobija veće povjerenje građana, koje očekujemo posebno na narednim izborima.

Komisija za informisanje
OO SDP BiH Tešanj

O Tesanj Net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *