TOŠK ponovo preuzeo Deljkić

Osamdesetopetogodišnjak, najstariji tešanjski klub počeo je sa pripremama sa trenerom Hajrudinom Deljkić. Poslije pet godina ponovo je Deljkić preuzeo TOŠK a njegov pomoćnik je Azem Braković. TOŠK je u prvoj pripremnoj utakmici na vrućem megdanu u Derventi sa Tekstilcem odigrao 2:2. Strijelci za „plave sa Luka“ bili su Kurdić i novo pojačanje Mešić, koji je stigao iz makljenovačkog Proletera. Osim Mešića na Luke stigao je i Žižo iz jelaškog Borca.

Trenutno Deljkić ima 24 fudbalera na raspolaganju a ono što raduje da su se ekipi priključili i do skora kažnjeni igrači, prije svega kapiten Hadžiahmetović i golgeter Bureković dok golman Korajlić još nije pronašao angažman. TOŠK su napustili Sivac, Hodžić (Borac Jelah) i Ljevaković koji je u Njemačkoj. Cilj imamo samo jedan a to je da klub stabilizujemo se svojim igračkim domaćim kadrom i nadam se da ćemo uz dosta rada i znoja u toj nakani uspijeti. Rekao je optimistični Deljkić.

Predsjednik Skupštine Edin Mujčić je nedavno bio u posjeti kod ministra u Vladi ZDK-a Mirka Trifunovića, koji je obećao pomoć TOŠK-u. Tešnjaci pregovaraju sa nekoliko atraktivnih ekipa u našoj državi za učešće na drugom turniru u organizaciji TOŠK-a, koji je planiran ovog vikenda.

O Halid Fejzic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *